La Provincia a lansat înainte de Paște o gamă premium de ouă bio. Unde le găsiți

Grupul Carmistin, unul dintre cei mai importanți producători de alimente din România, a lansat ouă bio sub brandul său La Provincia, produs provenit exclusiv de la găini crescute cu acces în aer liber și hrănite cu furaje din agricultură certificată, în contextul în care strategia de dezvoltare a companiei dorește producția de alimente sănătoase pentru români. Ouăle bio ”La Provincia” sunt produse în România, în ferma Carmistin de la Leleasca.


Potrivit directorului Andrei Brumaru, cererea pentru ouă bio este în creștere în România și se așteaptă la o creștere accelerată în următorii cinci ani. La Provincia produce 35.000 de ouă bio pe zi, mai mult decât ouăle convenționale, dar în prezent nu are planuri de export, dorind să se concentreze pe dezvoltarea pieței locale. Ouăle La Provincia sunt sortate și ambalate manual și sunt disponibile într-un nou ambalaj inovator în diferite dimensiuni și forme.


Ouăle, al doilea produs BIO al companiei

Ouăle provin doar de la găini crescute cu acces în aer liber și hrănite exclusiv cu furaje din agricultură certificată și ea la rândul ei drept 100% ecologică. Ouăle lansate pe 5 aprilie sunt cel de-al doilea produs BIO din portofoliul La Provincia.

“Capacitatea de producție astăzi este undeva la 35.000 de ouă pe zi pentru producția bio. Comparativ cu producția de ouă, este undeva la 70%: 70% bio, 30% convențional. Producem mai mult ouă bio. Nu ne interesează să intrăm în piața de ouă, ne interesează să intrăm în piața de hrană sănătoasă. Chiar și ouăle convenționale pe care le producem au în componența lor o rețetă specială bazată pe porumb, care, să spunem, vine cu o calitate superioară față de ce găsim astăzi în piață”, a mai completat directorul Carmistin.

Cererea de produse ouă bio, în creștere, explică Brumaru. “Cererea pentru ouă va fi din ce în ce mai mare. Este una dintre proteinele cele mai ieftine pe care le putem produce și cu siguranță în următorii 5 ani cererea pentru ouă va crește într-un ritm destul de acurat, la fel cum va crește și pentru carnea de pui bio. Noi atacăm zona de ouă bio în momentul acesta de un an și ceva.

Totuși, în prezent, gândurile companiei nu se duc spre export, dorind să dezvolte în continuare piața locală, aflat în plină dezvoltare.

Acestea sunt provenite doar de la găini crescute cu acces în aer liber, fiecare găină  având alocată o suprafață de min. 4 mp pășune, cum se arată în normele europene pentru produsele bio. Mai mult, acestea sunt provenite de la găini crescute exclusiv cu hrană din agricultură ecologică, producție proprie parțial, în proporție de 20%, iar restul de cereale sunt achiziționate doar din România, cum a mai transmis directorul grupului Carmistin.

“Toate furajele pe care le mănâncă animalele respective sunt din producție certificată ca fiind bio. Este necesară o unitate specială care să producă acest furaj, care să fie la rândul ei certificată ca și unitate producătoare de furaje bio”, a completat directorul Grupului Carmistin.


Pe rafturile supermarketurilor

De asemenea, toate ouăle sunt sortate și ambalate manual, atât pentru un control sporit, cât și pentru o calitate superioară.

Noul ambalaj, considerat unul  inovator, aduce ouă bio într-o varietate de dimensiuni și forme: de 6 (L/XL) și 10 ouă (M/L) și 12 ouă (M/L), respectiv cofrag de 20 ouă (mărimea S).

Conform informațiilor transmise de Carmistin, ouăle BIO La Provincia sunt disponibile în prezent, în rețeaua magazinelor Lidl, la un preț de 24,99 lei/cofrajul de 20 ouă (S) și online, prin aplicația sezamo.ro, la un preț de de 29,49 lei/cofrajul de 20 ouă (S). În zilele următoare ele vor ajunge atât în supermarketurile Kaufland, cât și în alte magazine la nivel național.


Planul grupului Carmistin

Grupul Carmistin derulează în prezent un amplu proces de conversie a terenurilor agricole proprii care susțin hrana fermelor La Provincia început în cadrul actualei strategii de dezvoltare a grupului privind producția de alimente sănătoase și cât mai sustenabile. Astfel, mai mult de 30 % din totalul de 7.000 ha au trecut sau sunt în proces de trecere la agricultura BIO prin certificări europene.

Brandul La Provincia cuprinde gamele Pui Vegetarian crescut cu legume și cereale, Pui crescut la sol și Pui bio, La Provincia fiind de altfel singurul brand românesc cu două abatoare certificate alimentației BIO.

„Partea de agricultură a fost o componentă de dezvoltare. Adică unde am construit o fermă am căutat să să luăm și teren pentru a integra cât mai bine lanțul de de producție acolo. Dacă am o fermă de pui, am avantajul pentru că pot să produc așternutul. Apoi pot să îl folosesc ca îngrășământ. Dacă am o fermă de porc la fel, pot valorifica terenul printr-un îngrășământ organic. Am căutat pe măsură ce dezvoltăm unități de producție zootehnice să luăm în zona respectivă și terenurile necesare ca să putem să facem un management eficient al platformelor respective. Și atunci e oarecum e o dezvoltare naturală în zona aceasta”, a mai adăugat directorul Grupului Carmistin.

Galerie foto



Vizualizări: 586

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: