„Lupii tineri” evită lupta cu bătrânii din PSD

Anunţul făcut de Ion Călinoiu, cum că va candida la toamnă în tandem cu Florin Cârciumaru la conducerea PSD Gorj pentru funcţiile pe care le deţin şi acum, nu i-a surprins pe „lupii tineri”. După zvonurile potrivit cărora ar pune la cale o strategie secretă pentru a acapara funcţiile importante din partid, aceştia nu exclud posibilitatea ca actualii lideri PSD să aibă contracandidaţi. Cu toate acestea, nu vin cu alternative la „tandemul Călinoiu-Cârciumaru”.

Tinerii din PSD se aşteptau ca actualii lideri să candideze pentru cele mai importante funcţii din partid. Iulia Vână nu exclude posibilitatea ca Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu să aibă contracandidaţi. „Toate candidaturile vor fi decise şi validate de echipa de la Gorj. Faptul că dumnealor şi-au anunţat deja candidatura este o normalitate, ţinând cont de faptul că au condus organizaţia foarte mult timp şi au făcut lucruri bune, dar există posibilitatea ca şi alte persoane să fie interesate să preia conducerea partidului. La urma urmei este un fapt democrat şi motivat, la fel ca şi în cazul domniilor lor”, a declarat Iulia Vână.

De aceeaşi părere este şi Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean. „Atâta vreme cât organizaţia a făcut performanţă este posibil să existe susţinere pentru actuala conducere, cu posibile modificări la nivelul Biroului Permanent Judeţean. Există posibilitatea ca şi alţi membri să candideze pentru funcţiile de conducere, nu neapărat pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte de organizaţie. Mai sunt şi alte funcţii de conducere în PSD Gorj care ar putea deveni atractive pentru membrii de partid”, a declarat Ciprian Florescu.

La rândul său, deputatul Mihai Weber spune că nu este interesat de niciuna dintre cele două funcţii pe care vor candida Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu. „Eu, unul, nu sunt interesat nici de funcţia domnului Florin Cârciumaru, nici de cea a domnului Ion Călinoiu. Cred că după Comitetul Executiv vor mai fi alţii care îşi vor manifesta intenţia de a candida pentru aceste funcţii. După ce va avea loc o discuţie într-un cadru organizat se va vedea clar ce intenţie are fiecare. Fiecare are opţiunea lui, nu trebuie să fim îngrădiţi la exprimare”, a declarat Mihai Weber.

COMPLICITATE

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, crede că tinerii din PSD nu au curajul să candideze împotriva actualilor lideri. Ba mai mult, îl acuză pe Victor Ponta de complicitate. „În toată treaba asta este complice Ponta, el ar trebui să le spună lui Cârciumaru şi lui Călinoiu să se retragă şi să-şi selecteze o echipă tânără. Călinoiu şi Cârciumaru nu mai au credibilitate, numai în acest an au dispărut 10.000 de locuri de muncă în Gorj”, a declarat Morega.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: