Florescu, în vizorul DNA: Cine trage în mine, trage în gol!

Doi primari gorjeni au confirmat faptul că au fost chemaţi la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a explica de ce au dat contracte prin încredinţare directă firmei soţiei vicepreşedintelui CJ Gorj, Ciprian Florescu. Este vorba de primarii din Aninoasa şi Glogova, dar cel mai probabil a dat declaraţii şi cel din Fărcăşeşti, acolo unde Codruţa Florescu a organizat mai multe spectacole. Primarii spun că au fost audiaţi ca martori şi că, din punctul lor de vedere, contractele au fost legale. Ciprian Florescu crede că adevărata ţintă este el, dar spune că cine trage în el trage în gol.

Dosarul privind fapte de corupţie deschis pe numele soţiei vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Gorj este în lucru de anul trecut, procurorii DNA Craiova audiind deja mai mulţi martori, printre care şi câţiva primari gorjeni. Printre aceştia se numără Ilie Petroi, primarul din Aninoasa, care odată cu ordonanţa 55 s-a mutat de la PNL la PSD, devenind coleg de partid cu actualul vice al CJ Gorj, Ciprian Florescu. Petroi a declarat ieri că în vara anului trecut a dat cu subsemnatul la DNA Craiova, pentru un contract încheiat între primărie şi PFA-ul Codruţei Florescu. „Am fost citat anul trecut şi am spus adevărul. Am avut un contract pentru o manifestare de Ziua Sfinţilor Constantin şi Elena, la care am avut invitaţi de top din lumea muzicii populare. S-a alocat suma de 10.000 lei pentru întreaga manifestare, pentru toţi artiştii prezenţi. Spectacolul s-a ţinut o singură zi”, a declarat Ilie Petroi, primarul din Aninoasa.

Tot un astfel de contract a încheiat Codruţa Florescu şi cu primăria Glogova în anul 2013. Primarul Gheorghe Alpredi a precizat că este un contract tot pentru un spectacol, organizat de zilele comunei Glogova. „Nu mai ştiu foarte multe detalii, ştiu că am avut un contract pentru zilele comunei de 7-8 septembrie 2013 pentru organizarea unui spectacol de muzică populară. Nu a fost nimic în neregulă”, a spus primarul Alpredi.

Florescu: „Ţinta am fost eu”

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu, a ţinut să precizeze ieri că nu mai ştie stadiul în care se află dosarul de la DNA, dar ştie cu certitudine cine este autorul plângerii. Florescu susţine că o astfel de acţiune nu putea să vină decât dinspre adversarii săi politici. „Un singur lucru este cert şi anume acela că eu am fost cel vizat. Am deranjat din postura de posibil candidat la şefia Consiliului Judeţean Gorj sau din postura de vicepreşedinte al organizaţiei PSD Gorj şi sigur că bănuieli există. De fapt, cel care a făcut plângerea mi-a spus în faţă cine l-a pus să facă asta. Oricum, cine trage în mine, trage în gol”, a spus Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

INTERESE

Contractele Codruţei Florescu cu statul apar în declaraţiile de interese depuse în ultimii ani de Ciprian Florescu. Cultadalis-Mar SRL a primi în 2013 suma de 30.000 de lei de la Primăria Fărcăşeşti, iar de la Aninoasa şi Glogova 10.100 lei şi, respectiv, 12.269 lei. Au mai fost primite sume de bani de la Complexul Energetic Oltenia, dar şi de la prestatori din piaţa de construcţii energetice.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: