Fiul unui deputat PSD, acuzat că a pus sechestru la Minprest

Problemele financiare ale societăţii Minprest Serv Rovinari au luat o altă întorsătură. Directorul unităţii, Gabriel Giorgi, acuză de exces de zel un funcţionar al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj pentru că a pus sechestru pe bunurile societăţii pe care o conduce. Întâmplător, funcţionarul este Alin Popeangă, fiul deputatului PSD, Vasile Popeangă, coleg de partid cu directorul Minprest.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj a pus sechestru săptămâna trecută pe mai multe bunuri ale societăţii Minprest pentru nişte datorii restante faţă de bugetul de stat de circa 1 milion de lei. Directorul societăţii, Gabriel Giorgi, a spus că s-a ajuns în această situaţie din lipsă de lichidităţi în conturile firmei, asta pentru că principalul client, CE Oltenia, care este şi acţionarul majoritar al societăţii, nu a făcut plăţile faţă de Minprest, pentru că a trebuit să achiziţioneze certificate de CO2. Giorgi a spus că, de regulă, fiscul punea sechestru asigurator la trecerea unei luni de la neachitarea debitelor restante, iar acum, din cauza unui exces de zel al unui funcţionar AJFP Gorj, sechestrul a fost pus la numai câteva zile. “Acum este şi un pic de exces de zel din partea unui domn Popeangă de la Finanţe. Dar, mă rog, este un pic, cum să spun? Statul pune sechestru pentru că statul nu şi-a plătit datoriile către Minprest şi tot statul pune sechestru pe Minprest. Este un pic ciudat, dar mă rog. Domnul Popeangă cred că nu a înţeles fenomenul, şi, din punctul meu de vedere, este un pic exces de zel pentru că până acum puteam să trecem 30 de zile fără să ni se pună acest sechestru şi acum la două zile a şi pus sechestru”, a declarat Gabriel Giorgi.

Directorul Minprest Serv Rovinari a mai spus că unitatea are de recuperat de la CE Oltenia 2,6 milioane de lei, aferente facturilor scadente.

Alin Popeangă: I-aş răspunde, dar sunt încorsetat

Cel care a pus sechestru pe bunurile societăţii Minprest Serv Rovinari, Alin Popeangă, spune că nu poate răspunde afirmaţilor făcute de directorul Gabriel Giorgi, pentru că este funcţionar public şi nu are voie să iasă cu declaraţii publice. “E treaba directorului ce spune. Sunt funcţionar public şi nu pot răspunde afirmaţilor făcute de contribuabilii debitori. Sunt încorsetat de condiţiile impuse de funcţia publică pe care o ocup. Dacă nu aş fi, i-aş răspunde”, a spus Alin Popeangă.

Deputatul PSD, Vasile Popeangă, a sărit în apărarea fiului său spunând că nu a făcut altceva decât să aplice legea în acest caz. 

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: