Programe Utile Pentru Dependenții de Jocuri de Noroc

Dependența de jocuri de noroc reprezintă o problemă serioasă, care afectează mii de jucători. Însă există metode eficiente pentru a combate problema dată.

Ce se întâmplă cu o persoană dependentă de jocuri de noroc?

Jocurile de noroc reprezintă o formă de divertisment, care se joacă pe bani reali și poate aduce câștiguri importante. Cu toate acestea, pasiunea față de jocuri poate crea dependență, iar cei afectați nu se pot abține de la a nu paria. Pentru ei, banii și jocul reprezintă totul, fiind ca un drog căruia nu i se pot împotrivi.

Din păcate, deseori se întâmplă ca dependenții de jocuri de cazinou să piardă încontinuu. Uneori, chiar pierde totul. Problema constă în faptul că persoana nu cunoaște limitele și nu este conștient de acțiunile proprii. Acesta se conduce de dorință și ideea preconcepută de a miza cât mai mult pentru a câștiga mai mult. 

Atunci când se pierde controlul, persoana face mize nerezonabile și, deseori, pierzătoare. Iar cu cât mai mult pierde, cu atât mai tare este dorința de a miza sume tot mai mari. Astfel, atunci când banii se termină, persoana dependentă încearcă să facă rost de resurse suplimentare prin orice metodă, de la împrumuturi fără limite și până la amanetarea bunurilor personale. 

Dar problema nu se încheie aici. Un dependent de jocuri de noroc nu este conștient de faptul că este dependent. Iar dintre cei care sunt conștienți, puțini sunt cei care vor recunoaște. Din contra, va încerca să ascundă acest fapt. Acesta își va minți familia și prietenii atunci când se pune întrebarea de ce rămâne fără bani sau cum își petrece timpul. În cazul dar, apar numeroase probleme personale, care afectează relațiile cu persoanele apropiate, dar și profesionale, dependentul nefiind în stare să se concentreze pe muncă.

Problema dependenței de jocuri de șansă este răspândită în lumea întreagă, fiind afectați mii de oameni. Pentru a scăpa de acest viciu, există o serie de metode pe care o persoană dependentă le poate aplica. Printre acestea se numără:

• Totul începe cu conștientizarea problemei și dorința de a scăpa de viciu;

• Începeți să renunțați la jocuri de noroc câte puțin și învățați să jucați în mod responsabil.

• Pentru aceasta, stabiliți un buget maxim pe care să-l pariați săptămânal și nu-l depășiți;

• Apelați la familie și prieteni pentru a vă ajuta să depășiți viciul și să vă susțină;

• Informați-vă cât mai mult din surse sigure cu privire la combaterea dependenței de jocuri de noroc și vorbiți cu persoane care au trecut prin această experiență;

• Aplicați programe speciale care vor limita și/sau restricționa accesul la jocurile de cazinou;

• Găsiți activități noi pe care să le faceți, preferabil în care să vă aflați în compania altor persoane cât mai mult timp posibil și să interacționați cu aceștia.


Cum ne putem da seama dacă o persoană este dependentă de jocuri de noroc?


Dacă o persoană joacă mult la cazinouri fizice sau online, a pierdut sume importante de bani la jocuri precum book of ra sau oricare alt slot, mai mult ca sigur că este dependentă. Trebuie să înțelegem că persoana dependentă nu se poate controla și dorește să joace în mod constant. Iar pentru că mizele sunt exagerate și nerezonabile, cel mai des acesta pierde. Astfel, există nevoia de a face rost de bani.

În cazul în care observați că persoana se împrumută des, nu întoarce datoriile, dar și vinde sau amanetează obiecte personale, este clar un indicator important al faptului că este dependent. De asemenea, în multiple cazuri, dependenții fie renunță la job, fie sunt concediați.

Un aspect suplimentar de luat în calcul este comportamentul acestuia și starea sa generală. În general, dependenții par a fi mereu nervoși, stresați, iritabil, caută mereu să joace, sunt inactivi din aspect social, dar și mint deseori.

Programe care ajută pe dependenții de jocuri de noroc să se abțină


Dependenții de jocuri de noroc pot utiliza diverse tipuri de programe pentru a bloca cazinourile online. 

• Unul dintre cele mai cunoscute programe este Gamban, care va bloca automat accesul la site-urile de jocuri de noroc. Tot ce trebuie să faceți este să-l instalați pe dispozitivul propriu. Avantajul programului constă în ușurința la utilizare și posibilitatea de a fi instalat pe PC, smartphone-uri și tablete. Gamban are o taxă de 12 euro pe an. Însă e un preț mic pe lângă cât vă ajută să economisiți odată instalat.

• Un alt program popular este Betfilter, fiind recomandat și de multe instituții guvernamentale. Programul are un preț mai mare, de aproximativ 70$ pe an, pentru fiecare dispozitiv instalat. Cu toate acestea, este sigur și nu va permite nici un pop-up să apară atunci când blochează un site de cazinou online.

• Într-un final, o metodă eficientă pentru jucătorii din România reprezintă https://jocresponsabil.ro/. Joc Responsabil reprezintă un program de educație și prevenție a dependenței de jocuri de noroc, dar și de consiliere psihologică.


Concluzii privind subiectul


Dependența de jocuri de noroc este un viciu cu multiple consecințe negative, care distruge mii de vieți și familii. Iar cazinourile online expun facilitează accesul persoanelor dependente și mai mult. Însă e un viciu care poate fi depășit prin metodele de mai sus, inclusiv prin soluții moderne, cum ar fi programe speciale care blochează accesul la jocurile de noroc online.

Vizualizări: 1,045

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: