Gorjenii nu mai cumpără răsaduri

Dacă în pandemie răsadurile erau la mare căutare, nu se mai întâmplă și acum, deși se anunță o criză alimentară. Producătorii de răsaduri au și o explicație pentru acest fenomen, și anume prețurile mult prea mari pentru ca gorjenii să-și mai permită să muncească terenurile.

Un producător de răsaduri din Gorj vindea foarte bine în această perioadă, lucru care nu s-a mai întâmplat anul acesta. ”Nu mai cumpără lumea răsaduri. Sincer, nu știu ce să mai cred. În pandemie s-au vândut foarte bine, toată lumea își găsea de lucru prin grădină, numai ca să iasă din casă și să aibă ocupație în aer liber. Acum nu se vând mai deloc, deși se anunță o criză alimentară la nivel mondial”, a spus fermierul.

Gorjeanul are și o explicație pentru acest lucru. ”Fie lumea nu-și mai permite să dea banii pe răsaduri și a pus semințe ca să și le facă singuri, fie nu mai pun răsad în solarii, că asta este perioada pentru solarii, sau chiar dacă au solarii nu își mai permit financiar să le întrețină. În agricultură e de muncă și toate prețurile au sărit în aer. Ne-am mai gândit și la faptul că a fost și vremea capricioasă și de aceea oamenii nu s-au avântat. Mai avem o speranță cu răsadurile pentru grădini”, a declarat un producător din zona Mușetești.

La nivelul județului Gorj sunt mai mulți producători de răsaduri fie pentru solarii, fie pentru grădini, și anual scot la vânzare mii sau chiar zeci de mii de fire de răsaduri. Prețurile variază între 1 leu și 3 lei firul, în funcție de soi.

Galerie foto


Vizualizări: 7,572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: