Cum faci să nu se mai lipească nimic de tigaie 

Odată cu trecerea timpului mâncarea începe să se lipească de orice tigaie, chiar și de cele mai scumpe. Având în vedere faptul că nimeni nu vrea să folosească cantități mari de ulei în timpul preparării mâncării, putem să găsim o altă soluție şi să restaurăm stratul antiaderent de sine stătător.

Dizolvați 2 linguri de sare în aproximativ ½ pahar de apă. Turnați soluția obținută în tigaie și așezați-o pe foc mare apoi așteptați până când toată apa se va evapora. Amestecați periodic, pentru ca sarea să se răspândească uniform pe tot fundul tigăii. Când apa se va evapora aproape complet, reduceți focul până la minim și căliți sarea pe parcursul a încă 2-3 minute, apoi spălați tigaia sub jetul de apă.

După aceasta puneți tigaia uscată pe foc. Turnați o cantitate suficientă de ulei în ea şi ungeți fundul și pereții tigăii cu ulei, folosind pensula. Așteptați până când uleiul se va încinge și, când acesta va începe să fumege, reduceți focul până la minim și căliți tigaia cu ulei timp de încă 10-15 minute. Apoi spălați-o cu soluție de spălat vasele.

Stratul antiaderent rezultat este suficient pentru 1-3 luni, în funcție de frecvența, cu care utilizați tigaia. Această metodă poate fi aplicată pe absolut orice tigaie.

Vizualizări: 955

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: