10.000 lei de la primărie pentru că a fost concediat. Plus salarii restante pe 3 ani!

Secretarul comunei Crușeț a dat în judecată primăria și a obținut daune morale de 10.000 de lei. Și asta nu e tot! Bărbatul va trebui să primească și salariile restante pe aproape trei ani, dacă decizia instanței va rămâne definitivă. Secretarul Bogdan Nicola a fost suspendat din funcție după ce numele său a apărut într-un dosar instrumentat de DNA în legătură cu acordarea ilegală de subvenții APIA.

În vara lui 2017, secretarul comunei Crușeț a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea a două infracțiuni de fals intelectual. Asta după ce un fermier din localitate a fost acuzat că a folosit acte false pentru a încasa subvenții de la APIA.

„În cadrul campaniei din anul 2014, inculpatul Toma Vasile, cu intenție, i-a determinat pe inculpații Nițu Romică, primarul comunei Robănești, județul Dolj și Nicola Bogdan, secretarul Primăriei comunei Crușeț, județul Gorj, să completeze și să elibereze în fals, mai multe documente care ulterior au fost depuse la A.P.I.A. (...) Rezultatul acestei activități infracționale a fost crearea unui prejudiciu în cuantum de 117.246 de lei în dauna Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, sumă cu care această instituție s-a constituit parte civilă în cauză”, preciza DNA în august 2017.

După anunțul inspectorilor anticorupție, secretarul Bogdan Nicola a fost suspendat din funcție de către primar.

După trei ani de procese, secretarul a fost achitat definitiv pentru fals intelectual, iar fermierul a ajuns după gratii.

În urmă cu aproape un an, Nicola a fost reîncadrat pe funcția publică de conducere. A dat însă primăria în judecată, pentru a obține despăgubiri bănești. Iar soluția s-a pronunțat în urmă cu două zile.

„Admite acţiunea. Obligă pârâta să plătească reclamantului toate drepturile salariale de care acesta ar fi beneficiat, dacă nu ar fi fost suspendat din funcţia publică, în perioada 15 august 2017 - 27 iulie 2020, actualizate cu indicele de inflaţie şi cu dobânda legală aferentă până la data plăţii efective, precum şi celelalte drepturi salariale restante, aferente anului 2017, dacă nu au fost deja plătite acestuia până la pronunţarea prezentei sentinţe. Obligă pârâta la 10.000 lei daune morale către reclamant”, se arată în sentința din 25 iunie a Tribunalului Gorj.

Bărbatul a susținut că în anul 2017, din cauza suspendării din funcție, nu a beneficiat de concediu de odihnă, având zile restante și din 2016 și, de asemenea, nu a beneficiat de zilele libere la care era îndreptățit pentru activitățile desfășurate în calitate de ofițer delegat de stare civilă în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Vizualizări: 9,364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: