11 inculpaţi într-un dosar de delapidare de la CE Turceni

Nu mai puţin de 11 actuali şi foşti angajaţi ai Complexului Energetic Turceni, preluaţi de Complexul Energetic Oltenia, au fost trimişi în judecată de către procurori într-un dosar ce vizează prejudicierea unităţii cu o sumă destul de importantă de bani. Cei 11 nu formează o echipă de fotbal, ci doar un nou lot de inculpaţi, care sunt acuzaţi că între anii 2007 şi 2013 au făcut tot felul de mişmaşuri pentru a face dispărute peste 100 de tone de combustibil, dar şi bonuri valorice al căror cuantum este de ordinul zecilor de mii de lei.

Ilie Berele este „şeful” lotului respectiv, el fiind şi reţinut şi arestat preventiv în cursul lunii iunie, după ce anchetatorii i-au imputat un prejudiciu de circa 800.000 de lei. Bărbatul a fost gestionar la un depozit al fostului CE Turceni şi i-a stat la îndemână să facă tot felul de „combinaţii” cu motorina pe care o avea în evidenţele contabile. El a justificat lipsa a peste 100 de tone de combustibil prin faptul că nu ar fi întocmit rapoarte de necesitate, dar anchetatorii nu l-au crezut, aşa cum nu i-au crezut nici pe ceilalţi inculpaţi din dosar. Ancheta i-a vizat şi pe Andrei Cauc, Vlad Dovleac, Constantin Ciorei, Constantin Popescu, Gheorghe Iriza, Teodor Iloiu, Ileana Jiroveanu, Ionuț Adrian Biriboiu, Ion Gogioman și Elena Narcisa Sârbu, unii dintre ei având probleme penale şi în alte dosare.

Constantin Ciorei, este, de exemplu, judecat şi într-un alt dosar penal, în care procurorii îi imputau lui, ca fost gestionar de depozit, precum şi unei alte colege, Gheorghiţa Trăsnea, lipsa a vreo 3000 de tone de fier vechi. Instanţa de fond i-a achitat însă pe ambii inculpaţi, procesul lor derulându-se acum la Curte de Apel Craiova, unde procurorii speră să obţină o condamnare. Achitarea de la Târgu Jiu a fost explicată de instanţă prin menţiunea că „faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii”, adică ancheta nu a fost suficient de bine argumentată, nefiind exclus ca şi în dosarul de acum lucrurile să nu difere prea mult.

Pe lista inculpaţilor trimişi acum în judecată se regăseşte şi fostul primar din Turburea, Teodor Iloiu, el renunţând la politică după ce a fost învins în alegere de actualul edil Ion Bârcă. Iloiu s-a angajat la Complexul Energetic Turceni după ce a pierdut alegerile, la cum se prezintă lucrurile părând că nu a avut prea mult noroc nici pe acolo. În ceea ce-l priveşte pe Berele, acesta este judecat sub control judiciar şi săptămânal trebuie să meargă la Poliţia Târgu Cărbuneşti pentru a-şi justifica sursele de existenţă. Bărbatul nu are voie să părăsească ţara fără încuviinţarea judecătorului de cameră preliminară, instanţa interzicându-i şi să ia legătura cu martorii din dosar.

Ilie_Berele_angajat_CEO_1

Vizualizări: 430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: