Încă un etaj la Penitenciarul Târgu Jiu

Penitenciarul Târgu Jiu îşi măreşte capacitatea. Primăria a eliberat certificat de urbanism pentru supraînălţarea corpului administrativ. Investiţia vine după ce Avocatul Poporului a recomandat anul trecut extinderea capacităţii de cazare, penitenciarul fiind supraaglomerat. Cei de la penitenciar explicau atunci avocatului poporului că birourilor vor fi mutate în construcţia nouă, iar spaţiile rămase libere vor fi valorificate pentru deţinuţi.

Penitenciarul Târgu Jiu se extinde, urmând să creeze astfel spaţii noi pentru deţinuţi. Avocatul Poporului a fost cel care a sesizat în octombrie 2014 că penitenciarul are grave probleme de supraaglomerare, recomandând conducerii să asigure deţinuţilor suprafeţe minime de locuit şi o sală de mese care să asigure condiţii decente de servire a mesei.

La vremea respectivă, conducerea penitenciarului a menţionat că demersurile pentru evitarea aglomeraţiei începuseră din 2012, când penitenciarul a supus aprobării un studiu de fezabilitate privind supraetajarea pavilionului administrativ. Cert este că penitenciarul a reluat procedurile abia în septembrie anul acesta, când a solicitat Primăriei Târgu Jiu un certificat de urbanism în vederea realizării investiţiei. ”Penitenciarul Târgu Jiu a înaintat primăriei o cerere prin care a solicitat un certificat de urbanism în vederea realizării investiţiei ”supraînălţare corp administrativ”, cu destinaţia birouri. Valoarea investiţiei este de 2.970.212 mii lei, din care construcţie plus montaj în valoare de 2.393.853 mii lei”, a comunicat Marius Oborocea, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu Jiu.

În raportul Avocatului Poporului din 2014 este menţionat faptul că prin supraetajarea pavilionului administrativ urmează a se muta spaţiile de birouri din extremitatea corpului de detenţie. ”Astfel, spaţiile rămase libere vor fi valorificate prin amenajarea de săli de mese, noi camere de deţinere şi spaţii pentru activităţi educative destinate deţinuţilor”, se arată în raportul Avocatului Poporului.

În acelaşi raport este menţionat şi faptul că reprezentanţii penitenciarului au efectuat demersuri pentru preluarea a trei clădiri de câte patru etaje fiecare aparţinând fostului centru de pregătire a jandarmilor Bumbeşti Jiu.

penitenciar

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: