Parepa: Mai puţine infracţiuni în Gorj

Conducerea Inspectoratului de Poliţei Judeţean (IPJ) anunţă o scădere a infracţiunilor la nivelul judeţului Gorj. "Faţă de perioada similară a anului trecut infracţionalitatea sesizată la nivelul IPJ Gorj este în scădere. Oscilează de la lună la lună, dar în tot anul în curs a fost în trend descrescător. Îmbucurător este faptul că avem scăderi la infracţionalitatea stradală, cea care agasează populaţia, avem scăderi la infracţiunile de mare violenţă, aici incluzând omoruri, tentative de omor. Îmbucurător este faptul că în anul 2015 nu avem nicio infracţiune de mare violenţă rămasă cu autori necunoscuţi. Avem scăderi la infracţiunile de tâlhărie, nici aici în 2015 nu avem nicio faptă rămasă cu autori necunoscuţi", a declarat Gheorghe Parepa, şeful IPJ Gorj.

Conducerea IPJ Gorj a mai spus că se înregistrează o uşoară creştere la infracţiunile de furt, per ansamblu, dar că sunt în scădere furturile din locuinţe. Ţinta hoţilor în ultimul timp au fost societăţile comerciale, în special marile lanţuri de magazine, gen Kaufland. "Creşteri s-au înregistrat şi în ceea ce priveşte infracţiunile constatate în flagrant de agenţii de siguranţă publică, ceea ce arată o incisivitate a lucrătorilor de poliţie în constatarea infracţiunilor", a mai spus Parepa. 

În perioada 28 septembrie-2 octombrie se desfășoară "Săptămâna prevenirii criminalității", ediția a X-a. Cu acest prilej vor fi organizate o serie de acțiuni la nivelul şcolilor şi nu numai.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: