11 percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală

Poliţiştii specializaţi în investigarea infracţiunilor economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, efectuează în această dimineaţă, 11 percheziţii, la administratorii unor societăţi comerciale care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 450.000 de lei, prin evaziune fiscală.

La data de 28 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorilor, efectuează 11 percheziţii, într-o cauză penală, la sediile unor firme şi la locuinţele administratorilor din judeţele Gorj, Vâlcea, Hunedoara, Cluj şi municipiul Bucureşti, bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2009 – 2012, administratorii unor societăţi comerciale din judeţele vizate, ar fi constituit un circuit evazionist prin care ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţilor, operaţiuni fictive în domeniul construcţiilor şi al materialelor de construcţii.

Prejudiciul creat, prin desfăşurarea acestei activităţi infracţionale, este de aproximativ 450.000 de lei.

4 persoane vor fi conduse pentru audieri la sediul poliţiei.

Aceste activităţi sunt efectuate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Vâlcea, Hunedoara, Cluj, ai D.G.P.M.B. şi al lucrătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale Gorj.

Vizualizări: 1,352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: