12 tineri reţinuţi pentru trafic şi consum de droguri

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi procurorii D.I.I.C.O.T – B.T. Gorj au destructurat o reţea specializată în trafic şi consum de droguri de mare risc, de risc şi substanţe psihoactive, ce acţiona pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Dolj şi Gorj.

La data de 9 iulie 2014, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Gorj şi procurorii D.I.I.C.O.T. au organizat două acţiuni de prindere în flagrant a unor persoanelor bănuite de trafic de droguri. Astfel, au fost identificate în trafic două autoturisme, în care se aflau o parte dintre membrii grupării, la scurt timp după aprovizionarea cu asemenea substanţe.

Asupra membrilor au fost găsite  şi ridicate, în vederea confiscării, 32 de pastile ecstasy, peste 150 de grame de cannabis şi peste 230 de grame de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat şi sume de bani care ar proveni din comercializarea acestor substanţe, precum şi autoturismele folosite pentru comiterea infracţiunilor.

La aceeaşi dată, au fost desfăşurate 16 percheziţii domiciliare la locuinţele unor dealeri de droguri de pe raza municipiului Bucureşti şi judeţelor Dolj şi Gorj. La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul D.C.C.O Bucureşti, S.C.C.O. Mehedinţi, S.C.C.O. Vâlcea, I.P.J. Gorj, precum şi jandarmi.

Au fost identificate şi conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri, peste 25 de persoane bănuite de consum şi trafic de droguri.

Din investigaţii a reieşit că activitatea infracţională se desfăşura pe raza mai multor judeţe. Astfel, erau efectuate comenzi on-line din municipiul Craiova, coletele primite fiind ulterior distribuite dealerilor de droguri din judeţul Gorj, ajungând, ulterior pe piaţa consumatorilor de droguri.

În baza probatoriului administrat în cauză, 12 persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 32 ani, au fost reţinute, urmând a fi prezentate cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Gorj.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al DIPI. 

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: