130 de avioane cu nemți, în Palma de Mallorca

Mii de germani au plecat în vacanţă în Mallorca în acest weekend, hotărâţi să se bucure de plajă în vacanţa prilejuită de Paştele catolic, în pofida creşterii numărului de contaminări cu noul coronavirus în Germania şi a apelurilor guvernamentale de a se abţine de la călătorii, relatează duminică dpa.

Doar sâmbătă 60 de avioane din Germania au aterizat la Palma, capitala insulei spaniole, alte 70 de avioane fiind aşteptate duminică, a anunţat aeroportul.


Numai compania Eurowings a întreprins spre Mallorca 44 de curse, sâmbătă şi duminică, cu decolări de pe nouă aeroporturi germane, adică de aproape patru ori mai mult decât în weekendul precedent.

Compania nu a dat cifre exacte privind pasagerii, dar toate zborurile au fost "destul de bine rezervate", a indicat un purtător de cuvânt. Totuşi, numărul curselor rămâne cu 40% mai mic faţă de perioada dinaintea pandemiei.

În ce o priveşte, Tui a afirmat că a adus pe insulă aproape 2000 de turişti, în 15 avioane cu decolare de pe cinci aeroporturi germane. Zborurile nu au fost rezervate în întregime, gradul de ocupare fiind "la acelaşi nivel ca în weekendul trecut", a spus un purtător de cuvânt.

Mallorca şi alte insule din arhipelagul Baleare au fost scoase de guvernul german de pe lista zonelor cu risc de coronavirus, la 14 martie, după ce numărul de infectări noi raportate la 100.000 de locuitori a rămas sub 50 timp de şapte zile. În prezent incidenţa la şapte zile este de 28,71, conform Ministerului spaniol al sănătăţii.

În aceste condiţii, germanii care merg în vacanţă pe insulă nu mai trebuie să se carantineze şi să se testeze la întoarcere, ceea ce a determinat un boom de rezervări de Paşte. Totuşi, de marţi toţi pasagerii care vin din străinătate trebuie să prezinte un test de coronavirus negativ, iar guvernul german i-a sfătuit în general pe cetăţeni să nu călătorească, în ţară sau în străinătate, mobilitatea fiind considerată un vector important al pandemiei.

În ansamblu, numărul de zboruri înregistrate în Germania în această perioadă rămâne cu 51% mai mic faţă de cel din ultima vacanţă de Paşti de dinainte de pandemie, în 2019. Vacanţa de Paşti a început în acest weekend în majoritatea landurilor.

Potrivit cotidianului local în limba germană Mallorca Zeitung, turiştii germani care au un rezultat pozitiv la un test de coronavirus făcut în timp ce se află pe insulă pot petrece perioada obligatorie de carantină pe gratis la unul din hotelurile special amenajate, nefiind nevoie decât de cardul european de asigurare EHIC (European Health Insurance Card).

Vizualizări: 835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: