15 martie, data preavizului la CE Turceni

Conducerea Complexului Energetic Turceni a stabilit la sfârşitul săptămânii trecute data la care vor fi disponibilizaţi cei 250 de salariaţi, precum şi categoriile de personal din care fac parte aceştia. Au mai fost stabilite şi plăţile compensatorii acordate celor care îşi pierd locul de muncă.

CE Turceni şi-a propus pentru acest an disponibilizarea a 250 de salariaţi. Circa 70 dintre aceştia fac parte din personalul TESA. Conducerea complexului a făcut publică şi data la care vor fi efectuate concedierile colective, aceasta fiind 15 aprilie. Cu o lună mai devreme, mai exact la 15 martie, cei vizaţi de concedierile colective vor primi înştiinţările de preaviz.

Plăţi compensatorii date şi de guvern, şi de complex

Salariaţii care vor intra în programul de concedieri colective vor beneficia din partea Complexului Energetic Turceni între 12 şi 20 de salarii medii nete pe unitate, în funcţie de vechimea în muncă. Aceste drepturi se adaugă celor prevăzute de Ordonanţa 116 din 2006.

OUG nr. 116 din 2006 prevede drepturile de care se beneficiază persoanele disponibilizate din sectorul minier şi energetic şi se aplică până în 2012. În momentul concedierii, disponibilizatul primeşte un salariu mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care se face disponibilizarea, după care urmează indemnizaţia de şomaj potrivit legii. În plus, ordonanţa 116 prevede acordarea unui venit de completare calculat ca diferenţă între salariul individual mediu net pe ultimele trei luni şi indemnizaţia de şomaj. Venitul de completare se acordă pe o perioadă de până la doi ani astfel: 20 luni pentru persoanele cu o vechime în muncă de până în 15 ani; 22 luni pentru persoanele cu o vechime în muncă cuprinsă între 15 şi 25 de ani; 24 de luni pentru persoanele cu o vechime în muncă peste 25 de ani. Pentru a beneficia de aceste drepturi, persoanele disponibilizate trebuie să fi lucrat cel puţin 24 de luni.

DISPONIBILIZĂRI

Potrivit unei hotărâri de guvern, CE Turceni va disponibiliza în acest an 250 de salariaţi, CE Rovinari 200 de salariaţi, SNLO 300 de salariaţi.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: