Criteriile de concediere din CE Turceni au fost negociate

Administraţia CE Turceni şi sindicatele au decis modificarea contractului colectiv de muncă în sensul că cei care mai au doi ani până la pensionare pot fi disponibilizaţi cu plata unor salarii compensatorii şi continuarea activităţii cu carte de muncă. Ieri au fost stabilite plăţile compensatorii pentru cei care mai au doi ani până la pensie iar pentru celelalte categorii se va bate în cuie astăzi, când va avea loc o nouă întâlnire. Tot azi se vor şti posturile care vor fi reduse dar şi numărul lor precum şi condiţiile în care vor pleca. Primul val de disponibilizări din acest an de la CE Turceni se anunţă în luna mai.

În vechiul contract era specificat faptul că angajaţii care mai au doi ani până la pensie să nu poată fi disponibilizaţi. Administraţia complexului şi sindicatele au hotărât însă ca această hotărâre să fie corectată. „Principala discuţie a fost legată de programul de restructurare, dar a mai avut loc o şedinţă de comisie paritară în care se inventariaseră câteva neconcordanţe în contractul colectiv de muncă şi s-a propus corectarea lor“, a declarat directorul economic Ionel Manţog.

Avantaje: salarii compensatorii şi salariu minim pe cartea de muncă

“În ceea ce priveşte programul de restructurare, principala modificare în contractul colectiv de muncă a constat în faptul că prevederea actuală spunea că cei care mai au doi ani până la pensie pot fi disponibilizaţi, ceea ce contravenea tocmai intervenţiei sindicatelor atunci când noi în 2005 am emis ordonanţa 116 care acordă celor care mai au 2 ani până la pensie avantaje deosebite“, a mai declarat, directorul economic, Ionel Manţog. Cei care vor pleca acasă cu doi ani înainte de pensie vor primi între 8 şi 20 de salarii compensatorii, în funcţie de vechime însă activitatea pe cartea de muncă le va continua. „Disponibilizaţilor care se apropie de vârsta pensionării le va curge în continuare vechimea în contractul de muncă, li se plătesc 2 salarii la disponibilizare plus un salariu mediu pe economie timp de 20-24 de luni şi atunci am făcut această modificare prin care cei care mai au doi ani până la pensie sunt în principal vizaţi de programul de restructurare pentru că au aceste măsuri de protecţie, la care se adaugă şi plăţile compensatorii“, a mai adăugat Manţog. Salariile compensatorii vor fi acordate din bugetul complexului.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: