Reprezentanţii BNR lasă ieşirea din criză la mila Domnului

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), şi consilierul său, Adrian Vasilescu, s-au întâlnit, la Târgu Jiu, cu oamenii de afaceri şi reprezentanţii băncilor din Gorj şi Mehedinţi. Chiar dacă tema dezbaterii a constituit-o rolul băncilor şi al oamenilor de afaceri pentru ieşirea din criză, reprezentanţii BNR nu au venit cu nicio propunere pentru a scoate ţara din impas. Ba mai mult, Adrian Vasilescu a declarat că vom ieşi din recesiune doar cu ajutorul lui Dumnezeu. Cea mai mare parte a populaţiei se pare că va uitată de divinitate, în acest an, deoarece creditele vor fi din ce în ce mai greu de accesat.

Peste 200 de oameni de afaceri, directori de instituţii şi reprezentanţi ai băncilor din Gorj şi Mehedinţi s-au întâlnit, vineri, la Târgu Jiu, cu Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, şi cu Adrian Vasilescu, consilierul său. Tema dezbaterii a constituit-o rolul băncilor şi al oamenilor de afaceri pentru  ieşirea din criză. „Am organizat un turneu prin ţară pentru a lua pulsul economiei. Am început cu partea de sud a ţării, am fost la Piteşti, Craiova, iar acum am încheiat cu Oltenia. Încercăm să analizăm legătura dintre mediul privat şi bănci. Ne interesează modul în care gândesc băncile locale”, a declarat Adrian Vasilescu, consilier guvernamental. Mugur Isărescu nu a făcut nici un fel de declaraţii presei şi chiar a interzis filmările în timpul dezbaterii. „Guvernatorul nu permite înregistrări deoarece suntem în România şi există o meteahnă: când se aprind reflectoarele oamenii devin artificiali. Scopul nostru este a vedea cum stau lucrurile în realitate, vrem să descoperim adevărul”, a precizat Adrian Vasilescu.

Doar divinitatea ne mai poate salva


Reprezentanţii BNR nu venit cu nicio propunere concretă pentru a scoate ţară din criză. România nu are mari şanse de a ieşi din recesiune. „Ne aflăm la capătul unui an de recesiune a cărui cifră a fost de -7. Sperăm ca la sfârşitul trimestrului I din 2010 să avem o cifră de recesiune cât mai aproape de 0. Dacă ne ajută Dumnezeu vom ieşi din recesiune în acest an, însă şomajul va continua. Oricât de competent ar fi un guvern fără noroc şi ajutorul divinităţii n-ar reuşi să scoată ţara din criză”, a declarat consilierul guvernamental.

Reprezentanţii BNR nu privesc viitorul cu optimism din cauză că se anunţă vremuri grele pentru populaţie. „Niciodată nu va mai fi ce a fost cândva. Populaţia va avea acces din ce în ce mai greu la credite bancare. În acest an, companiile vor avea prioritate la creditare. Când nu ai foarte mulţi bani nu-i poţi împrăştia peste tot. Odată cu obţinerea creditelor companiile se vor putea dezvolta şi vor putea angaja şomeri”, a declarat Adrian Vasilescu. Reprezentanţii BNR mai spun că în acest an inflaţia va scădea cu până la 3,5 %.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: