Director nou la Spitalul Târgu-Jiu

Chirurgul Gheorghe Neaţă este noul director al Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu după ce Florin Mergea a fost revocat din funcţie la sfârşitul săptămânii trecute. Noul manager spune că are planuri mari pentru îmbunătăţirea actului medical în timp ce vechiul şef pleacă cu tot cu directorul adjunct, Constantin Pălivan. Acest lucru se întâmplă după ce secretarul de stat Adrian Streinu Cercel a fost la Gorj şi a rămas impresionat de spitalul din Târgu-Cărbuneşti şi uimit în mod negativ de condiţiile spitalului de la Pasarelă. De asemenea, spitalul a fost supus unui control din care au reieşit o sumedenie de nereguli.

 „Începând cu data de 5 martie 2010, domnul doctor Mergea Florin se revocă din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu şi începând cu această dată încetează şi contractul de management încheiat între dumnealui şi Ministerul Sănătăţii. Cu 5 martie 2010 Neaţă Gheorghe a fost numit tot prin ordin de la Ministerul Sănătăţii în funcţia de manager interimar până la ocuparea postului prin concurs. Urmează acum să se procedeze la predarea pe bază de protocol de predare-primire a patrimoniului, a situaţiei economico-financiară a spitalului şi a tuturor activităţilor aflate în derulare noului manager interimar al spitalului. Revocarea din funcţie s-a făcut ca urmare a controlului cerut de Ministerul Sănătăţii şi a demisiei domnului doctor Florin Mergea”, a declarat Marius Boeriu, directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Neaţă vrea ca pacienţii să fie mulţumiţi

Noul manager are multe planuri de viitor, dar va pune accentul în special pe calitatea actului medical. „Sincer să vă spun mă aşteptam să fiu numit manager la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. Alături de colegii mei vreau să face treabă bună. Am planuri pentru viitor, voi avea o discuţie şi cu şefii de secţii dar tot ce pot să vă spun la momentul actual vreau să pun mare preţ pe calitatea actului medical şi pe asistenţa medicală, pentru ca pacienţii noştri să fie mulţumiţi şi să nu mai fie nevoiţi să plece la alte spitale din ţară”.

Sindicatele au fost primele care au solicitat diverse lucruri noi conduceri. Medicii speră să primească al 13-lea salariu. „Ne-am înţeles cu fostul director, dr. Mergea, să ne primim bani în această perioadă. Sperăm să existe bunăvoinţă şi din partea actualului director şi să intrăm în posesia celui de al 13-lea salariu înainte de Paşte. Sunt nişte drepturi care ni se cuvin şi reprezintă o prioritate pentru noi”, a declarat Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj.

Pălivan: Nu mai rezistam

Florin Mergea nu a vrut să dea detalii despre schimbare şi invitat jurnalişii afară. „Nu vreau să comentez nimic, vă rog să mă lăsaţi în pace. Ştiţi foarte bine care este situaţia aşa că nu văd ce v-aş mai putea spune eu. Mă întorc la masa de operaţia la meseria mea de medic chirurg”

O dată cu Mergea va pleca de la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu şi directorul medical Constantin Pălivan care se va întoarce la meseria lui de medic anestezist „Plec împreună cu doctorul Mergea pentru că ne-am săturat şi mi se pare normal dacă am venit cu el să plecăm împreună. Nu mai rezistam şi tocmai de aceea doctorul Mergea şi-a dat demisia. Nu mai suportam. Ne-am săturat de tot până peste cap. Eu mă întorc la meseria mea de medic anestezist şi nu mai am nici o treabă cu direcţia”, a spus Pălivan.

DSP a efectuat un control la spitalul Târgu-Jiu când a descoperit mai multe nereguli. Atunci, doctorul Mergea şi-a depus demisia după care a revenit apoi cu o adeziune la UDMR, în speranţa rămânerii în funcţie.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: