150 de perechi de ochelari oferite gratuit gorjenilor

Asociaţia „Inimi de gorjeni” compusă din membri voluntari din rândul angajaţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj a iniţiat un program pentru sprijinirea copiilor şi familiilor aflate în dificultate din cadrul centrelor unităţii. Astfel, vor efectua consultaţii oftalmologice gratuite şi vor dona circa 150 de perechi de ochelari persoanelor aflate în monitorizarea DGASPC Gorj. 

Acţiunea se desfăşoară în cadrul proiectului “O şansă la sănătate pentru toţi gorjenii”, implementat de Asociaţia Inimi de Gorjeni în parteneriat cu o bancă ce a alocat suma de 22.000 lei în acest sens. S-a decis oferirea de consultaţii oftalmologice şi de ochelari dat fiind numărul mare de solicitări venite din partea persoanelor monitorizate de DGASPC Gorj. „Suntem singura asociaţie din judeţ care s-a calificat pe acest grant de finanţare şi suntem fericiţi că am obţinut aceşti bani  pentru a putea veni în sprijinul oamenilor sărmani care au nevoie de acest program. Vor fi efectuate controale oftalmologice în oraşele Târgu Jiu, Bumbeşti Jiu, Motru, Cărbuneşti şi Rovinari. Vor fi efectuate 150 de perechi de ochelari, iar acestea vor fi distribuite beneficiarilor de servicii ai DGASPC Gorj. Asociaţia urmăreşte să ofere sfaturi cu privire la sănătate pentru a veni în sprijinul a cât mai multor oameni”, a spus Sorin Torop, secretarul Asociaţiei Inimi de Gorjeni.

Reprezentanţii asociaţiei spun că nu vor refuza nicio persoană care va solicita efectuarea de consultaţii oftalmologice. Proiectul a fost demarat luna aceasta urmând să fie finalizat la mijlocul anului viitor. 

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: