1.500 de porţii de fasole cu ciolan pregătite pentru cetăţenii din Ţicleni

Cetăţenii din Ţicleni au primit o invitaţie din partea primăriei pentru a lua parte la manifestările organizate cu prilejului Zilei Naţionale a României. Ca în fiecare an, vor avea loc slujbe religioase, depuneri de coroane de flori şi discursuri ale autorităţilor locale. După încheierea ceremoniilor, cetăţenii sunt invitaţi la o masă festivă ce va avea loc la cantina liceului. Administraţia a pregătit 1500 de porţii de fasole cu ciolan şi murături. Fiecare cetăţean prezent la această sărbătoare va primi şi o fundiţă tricoloră.

Administraţia locală din Ţicleni pune la punct în această perioadă ultimele detalii legate de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie. Invitaţiile au ajuns la toţi cetăţenii din oraş, astfel încât, cu mic, cu mare, să ia parte la evenimentele organizate de Ziua Naţională a României. „Evenimentul debutează cu depunerea de coroane la monumentele din localitate, la Biserica Sf. Gheorghe, la troiţa din Cartierul Tunşi, în faţa primăriei, la troiţa de la Biserica Vârful Viei, la Monumentul Eroilor de la Uliţa Stârpoii, la Biserica Sfânta Paraschiva şi la monumentul de la intrare în localitate. Vom veni toţi în centru, la Cantina liceului, unde se va desfăşura tot programul şi se va începe cu o slujbă pentru pomenirea celor care şi-au dat viaţa pentru patrie. Vor fi prezenţi şi câţiva veterani de război”, a declarat Paula Negreanu, referent cultural în cadrul primăriei Ţicleni.

Cel mai aşteptat moment este, poate, masa festivă ce va fi oferită de autorităţile locale cetăţenilor prezenţi la manifestări. Atmosfera va fi întreţinută de cele trei ansambluri folclorice de pe raza oraşului: Petrolul, Dorul Ţicleniului şi Mlădiţe Gorjene. „Cu ocazia Zilei Naţionale a României, primăria Ţicleni şi Consiliul Local organizează o masă festivă la care va fi servită tradiţionala fasole cu ciolan şi cârnaţi, murături, vin fiert şi ţuică fiartă, dar şi cozonac, unde aşteptăm să sosească circa 1500 de locuitori ai oraşului Ţicleni”, a declarat Veronica Glodeanu, purtătorul de cuvânt al primăriei Ţicleni.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: