Primăria Târgu Jiu a pregătit utilajele. Poate să ningă!

Societatea Edilitara şi-a prezentat ieri utilajele de deszăpezire care vor acţiona pe străzile municipiului Târgu Jiu. Dintre cele 16 utilaje de bază, jumătate sunt închiriate de la firme private. Directorul Alexandru Zaharia estimează cheltuielile municipalităţii cu deszăpezirea la aproximativ 1,5 milioane de lei. Acesta spune că, dacă li se va solicita, vor sprijini cu utilaje Secţia Naţională de Drumuri în acţiunea de deszăpezire a zonei Rânca.

Opt dintre cele 16 utilaje ce vor fi angrenate în acţiunea de deszăpezire a municipiului Târgu Jiu sunt închiriate de Edilitara de la diferite firme private. Este vorba despre tractoare cu lamă, sărăriţe, buldoexcavatoare, ATV-uri etc. „Avem 16 utilaje de bază cu deservenţi 24 din 24 de ore. Opt dintre ele sunt utilajele noastre proprii, iar celelalte sunt închiriate de la diferite firme. În medie, utilajele au fost închiriate cu 20-30 de lei/ora de aşteptare, dar nu mai mult de 8 ore. Pentru o oră de funcţionare utilajele au fost închiriate cu 110 lei. Mai avem în bază două autogredere, un buldozer şi un plug, acestea neavând regim de aşteptare. Le vom folosi numai dacă ni se va impune asta de către condiţiile meteorologice. Dacă ni se va solicita vom interveni cu utilaje de deszăpezire şi în zona Rânca”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara.

Conducerea societăţii intenţionează ca anul viitor să achiziţioneze două ATV-uri. „În momentul de faţă, societatea nu are ATV-uri proprii, ci doar două închiriate. Vrem să ne cumpărăm şi noi ATV-uri anul viitor. Sunt foarte bune pentru aleile din parcuri şi trotuare, precum şi în alte zone unde nu se poate interveni cu utilaje mari”, a mai precizat Alexandru Zaharia. Societatea Edilitara şi-a asigurat şi stocul de material antiderapant, necesar pentru combaterea poleiului. „Avem în stoc aproximativ 60% din materialul antiderapant necesar pe perioada de iarnă. Vom mai achiziţiona material antiderapant pe măsură ce stocul se diminuează. De asemenea, avem 30 de tone de clorură de calciu lichidă pentru centru şi pentru alte zone cu pavimente, precum şi 30 de tone de clorură de calciu solidă pentru trotuare şi alei”, a declarat directorul Edilitara.

BANII

Pentru acţiunea de deszăpezire din această iarnă municipalitatea a alocat 2 milioane de lei, însă directorul Edilitara estimează că nu vor fi cheltuiţi toţi banii. „Pentru toate lunile de iarnă s-au alocat 2 milioane de lei, însă nu credem că vom cheltui mai mult ca anul trecut, mai exact 1,5-1,6 milioane de lei”, spune Zaharia.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: