Turceni: Ce au pregătit autorităţile pentru Ziua Naţională

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită şi anul acesta cu mult fast la Turceni. În fapt, manifestările organizate de autorităţile locale vor avea loc de această dată în satul Strâmba-Jiu. Cetăţenii din oraş, dar şi din localităţile arondate vor avea la dispoziţie autocare puse la dispoziţie de primărie astfel încât să poată lua parte la această manifestare. Localnicii sunt invitaţi de autorităţile locale şi la o masă festivă unde vor pregătite circa 700 de porţii de fasole cu costiţă şi murături.

Programul activităţilor dedicate zilei de 1 decembrie va începe la Strâmba Jiu, începând cu orele 12. Vor avea loc slujbe religioase, onoruri militare, discursuri ale autorităţilor locale şi depuneri de coroane. După aceste manifestări cetăţenii prezenţi sunt invitaţi la o masă festivă. „Şi în acest an, primăria oraşului Turceni se pregăteşte ca în fiecare an să sărbătorească Ziua Naţională a României. În satul aparţinător Strâmba Jiu vor avea loc manifestările organizate pentru a marca această zi. Primăria va pune la dispoziţia cetăţenilor din toate satele autocare care vor prelua persoanele dornice să meargă la această manifestare. După slujba religioasă va ave aloc intonarea imnului naţional şi ridicarea drapelului. Vor depune coroane de flori primăria, instituţiile subordonate şi cele care colaborează cu primăria. După ceremonie, se va servi tradiţionala fasole cu costiţă, murături şi vin fiert. Masa festivă va avea loc la monumentul eroilor, în apropierea şcolii, iar dacă condiţiile meteorologice nu vor permite, va avea loc la casa parohială”, a declarat Lucian Mărgineanu, purtătorul de cuvânt al primăriei Turceni.

Iluminatul festiv la nivelul oraşului Turceni a fost deja pornit din 20 noiembrie pentru că există o singură linie electrică. O dată ce instalaţiile au fost montate au fost şi racordate la curent.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: