Zeci de artişti vor concerta la Festivalul din Dragoteşti

Autorităţile locale din Dragoteşti pregătesc o mare sărbătoare. În data de 7 decembrie va avea loc festivalul - concurs închinat învăţătorului Nicolae Vlad. Câteva zeci de tineri, solişti şi instrumentişti din tot judeţul, s-au înscris la acest festival de folclor. Autorităţile locale au pregătit premii şi diplome pentru cei mai buni artişti. În organizarea evenimentului s-a implicat şi medicul Doru Fometescu, ginerele lui Nicolae Vlad, în memoria căruia se organizează acest festival.

La Dragoteşti a devenit deja tradiţie ca în prima duminică din luna decembrie să fie organizat Festivalul Folcloric „Nicolae Vlad“. Anul acesta a ajuns la cea de-a VIII-a ediţie şi va reuni laolaltă tineri artişti din tot judeţul. Festivalul-concurs va avea loc, ca în fiecare an, la Căminul Cultural din Dragoteşti. Soliştii vocali şi instrumentişti intraţi în competiţie vor fi acompaniaţi de Ansamblul „Maria Lătăreţu“ din cadrul Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu. ”Festivalul are două secţiuni, solişti vocali şi instrumentişti, pe categoriile de vârstă 9-14 ani şi 14-30 de ani. Anul acesta sunt în jur de 25-30 de concurenţi. Se vor acorda premii în bani şi diplome, iar marele câştigător va primi trofeul festivalului. Organizatorii evenimentului sunt Căminul Cultural Dragoteşti, primăria şi Consiliul Local, în parteneriat cu Societatea Culturală „Dăruie vieţii farmec” din Ciuperceni, condusă de domnul doctor Doru Fometescu”, a declarat Petre Păsărescu, directorul Căminului Cultural Dragoteşti.

În organizarea acestui festival s-a implicat foarte mult şi medicul Doru Fometescu, care este ginerele celui care a dat numele acestui festival, dar şi primăria comunei Dragoteşti, care a alocat suma de 3.000 de lei de la bugetul local. Primarul Vili Pasăre va fi preşedintele de onoare al acestui festival. Autorităţile locale şi-au propus să-i ofere medicului Fometescu titlul de cetăţean de onoare al comunei. “Îi mulţumim domnului doctor Fometescu care în fiecare an a fost alături de noi în organizarea acestui eveniment important la nivelul comunei. Noi îl respectăm foarte mult. Încă nu am început premierile pentru a desemna cetăţenii de onoare. Însă, cu siguranţă, este cel care are prioritate la acest titlu”, a declarat primarul din Dragoteşti, Vili Pasăre.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: