17 milioane de lei pentru reabilitarea a două licee din Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu a majorat sumele pentru reabilitarea celor două mari colegii din municipiu. Aleșii pun acum la dispoziție mai mulți bani pentru firmele care vor să reabiliteze cele două monumente istorice. De mai bine de un an, municipalitatea se chinuiește să modernizeze Colegiul Național „Spiru Haret” și Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, dar nu se prezintă nimeni la licitații.

Pentru ambele lucrări, sumele au fost majorate. De mai bine de un an, primăria a organizat licitații fără niciun rezultat. Constructorii nu au fost interesați de lucrări pentru că sunt unele complexe, iar banii erau prea puțini. Noile sume puse la dispoziție acum de municipalitate au crescut considerabil, iar autoritățile speră să atragă firme de construcții care să înceapă lucrările din primăvară, pentru că ambele licee au nevoie urgentă de reabilitare.

Pentru Colegiul Național Spiru Haret, contractul a fost majorat la 9,5 milioane de lei în timp ce, pentru Colegiul Național Tudor Vladimirescu, vor fi alocate peste 7 milioane de lei. “Noi avem aceste obiective finanțate prin PNDL. Au fost licitații de mai multe ori, probabil datorită faptului că, în 2018, a apărut ordonanța 114 prin care s-a mărit salariul în construcții. Au fost reactualizate proiectele ca să fie în concordanță cu noile mențiuni. Probabil este și o lipsă de constructori. A trecut un an de zile de la data estimarea financiară, am reactualizat indicatorii tehnico-economici și sperăm să avem contractul încheiat până la finalul anului”, a explicat Raul Chiriac, directorul de investiții din cadrul primăriei.

Autoritățile se așteaptă ca, de această dată, să aibă un succes licitațiile și să încheie contractele. În cel mai bun caz, lucrările vor fi demarate anul viitor. „Cele două colegii, clădirile, sunt două dintre cele mai reprezentative ale municipiului. Sunt clădiri – monument istoric și pe lângă aspectele școlare, vizavi de îmbunătățirea condițiilor, înlocuirea tâmplăriei, a acoperișului, instalații sanitare, electrice, este nevoie și de punerea în valoare a acestor clădiri”, a mai adăugat Raul Chiriac, la TV Sud.

Vizualizări: 1,592

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: