Proiecte întârziate în Târgu-Cărbunești

Două proiecte mari care se derulează în orașul Târgu-Cărbunești merg cu încetinitorul. Este vorba despre reabilitarea unei școli și a celei mai sparte străzi din oraș. Strada Pieței, cea mai circulată stradă din Târgu-Cărbunești, este într-o stare deplorabilă de ani de zile și nu a mai fost reabilitată până acum. Lucrările de modernizare încep mai târziu pentru că primăria așteaptă să fie finalizată canalizarea în zonă.

În ceea ce privește reabilitarea școlii gimnaziale, lucrările au demarat târziu din cauza constructorului care nu a găsit forța de muncă necesară unui asemenea proiect. Autoritățile au atras 4,6 milioane de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. “Pentru investiția de la școală, constructorul a fost prins în mai multe lucrări. A avut probleme cu resursa umană și lucrările au început abia în această vară. Am făcut o plată de 160 de mii de lei, prin trimiterea lucrărilor executate la Ministerul Dezvoltării. Se lucrează în continuare. Așteptăm o nouă situație de plată”, a explicat primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău.

Lucrări întârziate sunt și pe Strada Pieței, coșmarul oricărui șofer nevoit să tranziteze orașul. Aici, autoritățile așteaptă să se finalizeze canalizarea, un proiect de 2,2 milioane de lei și abia apoi vor începe asfaltarea pentru care au atras 3,7 milioane de lei, bani prin PNDL. “Pe strada Pieței, acolo avem modernizare, reabilitare, șanțuri, parte carosabilă, trotuare. Pe POIM, cu Aparegio, aveam prinsă înlocuirea rețelei de canalizare. Nu am putut să dăm drumul la lucrări mai repede, să facem strada și apoi canalizarea. Am reușit să dăm drumul la lucrările de canalizare. S-a ajuns undeva la 400 de metri pe această stradă. Sper ca într-o săptămână, două, să înceapă și strada pentru că deja canalizarea a căpătat avans. În alte condiții, strada era deja terminată până acum. Aceste contracte sunt semnate pe patru ani și lucrările vor fi terminate la timp”, a mai spus Birău, la TV Sud.

Vizualizări: 1,947

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: