200 de locuri de muncă în Gorj

Avansează lucrurile în cazul investițiilor promise în Târgu-Cărbunești și care ar crea în jur de 200 de locuri de muncă. O fabrică de BCA și o fermă de pui vor prinde contur la marginea orașului. Primarul Dănuț Birău a anunțat că investitorii nu vor da înapoi, mai ales că una dintre companii are deja terenul achiziționat.

La sfârșitul lunii februarie, va avea loc licitația prin care autoritățile vor pune la bătaie 25 de hectare de teren pentru construirea fermelor de păsări. “Se lucrează la proiectul tehnic pentru Soceram, iar, în partea cealaltă, am scos la licitație 25 de hectare din izlazul satului Crețești în vederea construirii de ferme pentru creșterea puilor și păsărilor. Licitația va fi la sfârșitul lunii. Am avizat procesul de scoatere din circuitul agricol pentru această suprafață”, a spus primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău.

La fermele de pui ar urma să lucreze în jur de 100 de oameni. La fel, și la fabrica de BCA ce va fi ridicată în oraș. „Lucrul bun ar fi că, pe lângă concesiunea pe care o încasez anual, care este undeva în jur de cel puțin 40 de mii de lei, ar fi acele construcții de unde vom încasa taxe și impozite pentru construcții, ar fi în jur de 100 de locuri de muncă benefice oamenilor din zonă și care ar aduce venituri la bugetul local. În plus, se va alimenta cu gaze pe o conductă de 2,6 kilometri și atunci locuitorii din satul Curteana se pot racorda la această conductă”, a mai anunțat Birău, la Radio Infinit.

Fabrica de BCA va fi ridicată în această primăvară în zona Cojani, unde investitorii au un teren în suprafață de circa zece hectare. Ridicarea fabricii va costa aproximativ două milioane de euro.

Vizualizări: 3,883

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: