Mitrescu: Ministrul a spus că nu va lăsa CEO să intre în faliment

Sunt tot mai multe semne că planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia nu va fi aprobat în următoarele săptămâni. Liderii federațiilor sindicale din companie au fost miercuri la București, pentru a afla care sunt planurile ministrului Virgil Popescu cu mineritul și termocentralele din Gorj.

Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, l-a întrebat pe ministru ce se întâmplă cu societatea, dacă planul nu este aprobat în următoarele săptămâni. “Dacă nu se aprobă planul, ne-a spus clar că nu putem să primim ajutorul de stat de 241 de milioane de euro cu care trebuie să cumpărăm certificatele de carbon până la 30 aprilie. Domnul ministru a zis că există varianta ca societatea să ia un împrumut pe care să îl garanteze guvernul cu provizionul acesta constituit în buget, de 241 de milioane de euro”, a spus Mitrescu.

Cu privire la planul de restructurare, la ședința cu ministrul s-a discutat despre posibilitatea ca acesta să fie respins sau Comisia Europeană să ceară refacerea lui. “A spus că nu există acum un alt plan de restructurare, cum s-a vehiculat. Dacă cei de la Bruxelles vor cere refacerea planului, se va discuta atunci dacă se va merge pe o variantă cu șase grupuri, cu patru sau cu câte se va merge. Ministrul ne-a asigurat că, dacă se respinge planul, nu va lăsa CEO să intre în faliment. O să discutăm atunci ce soluții are”, a mai povestit Mitrescu.

Ministrul Virgil Popescu ar fi dezmințit vehement că directori din minister sau din Complexul Energetic Oltenia ar face lobby la Comisia Europeană pentru un plan mai dur de restructurare, așa cum au aflat liderii sindicali pe surse politice locale.

Vizualizări: 3,136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: