Iovan spune cine nu primește plăți compensatorii

Sute de angajați ai Complexului Energetic Oltenia vor pleca din sistemul energetic. Anunțul a fost făcut de liderul sindical de la Termocentrala Turceni, Eugen Iovan. Acesta spune că mulți dintre salariații companiei energetice vor pleca prin pensionare, însă vor fi și demiteri.

Iovan a mai afirmat faptul că vor începe discuțiile cu administrația, săptămâna viitoare, pentru  a se stabili cu exactitate criteriile care vor sta la baza acestor disponibilizări.

”Vor fi 740 de concedieri, așa cum este cuprins în acel program. Este vorba despre cei care îndeplinesc condițiile de pensionare până la acel moment, dar și cei care vor ieși la pensie la finalul anului. Vom vedea ce criterii vom stabili. Săptămâna viitoare vom sta la masă cu cei de la conducerea CE Oltenia și vom vedea care sunt criteriile. Cei care îndeplinesc condiția de pensionare nu vor mai primi plăți compensatorii, doar ceilalți. Nu se pleacă la cerere, ci pe baza unor criterii”, a spus Eugen Iovan, la Radio Infinit.

Potrivit unor informații apărute în spațiul public, conducerea companiei energetice nu ar fi de acord cu proiectul privind reducerea vârstei de pensionare, fiind invocat motivul că nu vor mai rămâne mulți salariați, iar compania ar avea probleme în acest sens. Iovan afirmă faptul că și ministrul Energiei, Virgil Popescu, și-a exprimat o astfel de temere.

“A spus că, dacă s-ar pune în aplicare legea privind reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani, s-ar închide sistemul energetic. Vom vedea ce se va întâmpla și cu acest proiect, dar sperăm să fie aprobat. Ne gândim la ce este mai rău, dar măcar ca oamenii să aibă varianta de a ieși mai devreme la pensie și să-și ducă traiul de pe o zi pe alta”, a mai declarat sindicalistul.

În cadrul Complexului Energetic Oltenia mai sunt aproximativ 12.000 de salariați.  

Vizualizări: 6,369

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: