2.133 de angajaţi din CEO intră în preaviz de Ziua Muncii

Cei 2.133 de angajaţi care vor fi disponibilizaţi de la CE Oltenia de la 1 iunie vor primi preavizele pe 1 Mai, de Ziua Muncii. Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat că au fost deja identificaţi 1.950 din cei care vor pleca acasă. Angajaţii vor primi între 2 şi 4 salarii compensatorii şi un venit de completare timp de doi ani.

În primă fază pleacă acasă cei care sunt aproape de pensionare. Ei primesc între 2 şi 4 salarii compensatorii şi venit de completare. „La ora aceasta din cei 2.133 sunt 1.950 identificaţi, persoane care vor pleca în diferite forme. E o muncă laborioasă, o perioadă extrem de încărcată, dar până la 1 mai, când vor trebui să plece preavizele, vom termina“, a declarat directorul general Laurenţiu Ciurel.

Pentru că nu au fost 2.133 de pensionabili şi au fost puţini care şi-au depus singuri cerere, compania a stabilit câteva criterii de selecţie. „Neputându-se face numărul din pensionabili, au mai rămas câteva sute, câteva criterii de care să ţinem cont. Cei sancţionabili, cu absenţe nemotivate, după aceea numărul de zile de concediu medical, calificative obţinute la evaluări“. Ciurel a mai spus că sunt şi zone unde vor rămâne posturi descoperite, astfel că se va merge pe schimbarea organigramei. „Sunt zone, cum e termocentrala Rovinari, unde sunt patru dispeceri şefi de tură pe termocentrală, acela care conduce noaptea, care ia decizii în timp real. Nu poţi să desfiinţezi trei posturi, cineva trebuie să fie la permanenţă. Atunci se merge pe schimbarea de organigramă sau pe mutarea acestora pe posturi similare“, a declarat directorul CE Oltenia.

Vizualizări: 228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: