Minerii de la Peşteana ameninţă cu blocarea activităţii în carieră

Câteva zeci de mineri de la exploatarea Peşteana Sud vor merge astăzi la sediul carierei din Urdari pentru a sta de vorbă cu şefii din CE Oltenia care le-au promis la finalul săptămânii trecute că vor veni aici pentru a discuta despre disponibilizările şi transferurile ce vor fi făcute odată cu închiderea carierei. Minerii spun că nu vor să fie trecuţi la Direcţia de Pază şi că, în condiţiile în care şefii din complex nu vor sta de vorbă cu ei şi nu le vor promite, privindu-i în ochi, că nu vor fi făcuţi paznici, vor boicota activitatea în carieră, odată cu revenirea la serviciu, prin neprezentarea la locul de muncă.

Minerii de la Peşteana Sud au renunţat vineri la protest, după ce directorul Diviziei Miniere a CE Oltenia, Daniel Antonie, le-a promis telefonic că cineva din conducere va veni să discute marţi cu ei. Astfel, astăzi protestatarii vor lua din nou cu asalt sediul unităţii şi de această dată spun că vor veni în număr şi mai mare. Nemulţumirea acestora a plecat de la faptul că din cei 250 de salariaţi, 95 au fost trecuţi pe lista de viitori paznici la CE Oltenia, odată cu închiderea sectorului Peşteana Sud, de la 1 iunie. „Mergem să vedem dacă o să vină să stea de vorbă cu noi. Zicea şi domnul Căldăruşe de la SMEO că vine, dar şi cineva din conducere. O să vedem dacă se adevereşte ce ne-a promis domnul director general, că o să vină să ne explice şi nouă. Oricum, vom fi mai mulţi decât data trecută, aproximativ 70 de persoane. Îi aşteptăm să vină şi să ne lămurească şi să ne spună în faţă că nu ne vor trece la pază. Domnul Căldăruşe a vrut să vină, nu l-am solicitat noi. Noi aşteptăm pe cineva din conducere, chiar şi pe domnul Mariescu, de la UMC, măcar să vină, să ne spună criteriile după care s-au făcut listele respective. Dacă nu vine el să vină mai-marii de la divizii, să ne explice. Domnul Mariescu a venit pe la serviciu în weekend, când nu am fost noi. Se pare că ne evită”, a spus Stelian Cărăşel,  excavatorist la sectorul Peşteana Sud.

Ameninţă cu blocarea activităţii în carieră

Minerii spun că în contextul în care nu vor fi ascultate doleanţele lor, din data de 27 aprilie, când se reia activitatea în unităţile miniere, nu se vor prezenta la serviciu. „Dacă nu reuşim să vorbim cu cineva din conducere, care să ne explice cum s-au făcut listele cu paza, când o să reluăm activitatea, pe 27, nu o să intrăm la lucru, asta să fie clar. Sunt mai mulţi care ni se vor alătura. Vor fi solidari nu doar cei care se regăsesc pe listele pentru pază, vor fi aproape toţi din cei care lucrează în sectorul Peşteana Sud, din câte am auzit la colegii mei”, a mai spus Stelian Cărăşel.   

Zeci de salariaţi de la Peşteana Sud au protestat joi şi vineri, după ce liderii de sindicat le-au spus că vor fi trecuţi la pază. Directorul Antonie i-a asigurat că listele nu sunt valabile, fiind făcute de cei de la resurse umane fără consultarea sa.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: