Ciurel: Eu, director, mâncam mai puţin decât cei aflaţi în grevă

Laurenţiu Ciurel, directorul general al companiei, îi atacă pe cei care au făcut greva foamei în luna martie, în timpul negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă. În acea perioadă, în stradă erau 5.000 de angajaţi care îi cereau demisia, încă 70 blocaţi în Mina Tehomir şi alte câteva zeci în greva foamei în faţa companiei energetice. Directorul afirmă că şi el, care este „director general“, mânca mai puţin decât minerii care erau în grevă. Starea de disperare a angajaţilor trăda, spune Ciurel, imaginea de „lumea a treia“. 

Directorul general al CE Oltenia a atacat în termeni duri demersul a câteva zeci de mineri care au stat mai multe zile în greva foamei în faţa sediului complexului din zona gării Tg Jiu. Acum, după ce a trecut acea perioadă extrem de tensionată, Ciurel vorbeşte despre cei care au făcut greva foamei. Se referă la protestul extrem al salariaţilor cu expresia „promiscuitatea aia care se întâmpla pe trotuar“. Laurenţiu Ciurel a mai spus că el, deşi director general, mânca mai puţin decât cei aflaţi în greva foamei. A sugerat că mulţi dintre ei nu erau în greva foamei, pentru că altfel nu-şi explică agresivitatea cu care băteau cu pumnul în masă la negocierile care au ţinut o noapte la Bucureşti. „Acţiuni de genul greva foamei şi promiscuitatea aia care se întâmpla pe trotuar, în faţă, era o imagine de lumea a treia. Toată lumea înţelege că nu poţi să stai opt zile în greva foame şi apoi să mergi la Bucureşti să dai cu pumnul în masă...  Eu eram director general şi cred că mâncam mai puţin decât majoritatea din cei care erau în greva foamei. Nimeni nu ia în serios asta, dar imaginea pe care o creează companiei e de o situaţie necontrolabilă“, a declarat directorul Laurenţiu Ciurel la TV Sud. 

Supărat pentru că este prea criticat

Ciurel este supărat şi că presa îi dă prea multă atenţie. Laurenţiu Ciurel a făcut o paralelă cu ceea ce s-a întâmplat la Hidroelectrica, atunci când au plecat de acolo mii de oameni, dar nu-şi aminteşte ca Remus Borza să fi fost criticat aşa cum este el. Borza are şi o condamnare penală şi tot e în funcţie, iar el este criticat pentru că este urmărit penal. „Eu sunt prieten cu domnul Borza şi-l respect, dar domnul Borza conduce Hidroelectrica de unde au plecat nişte mii de oameni, dânsul având o condamnare definitivă. Ia imaginaţi-vă ce ar însemna în Gorj Ciurel condamnat un an cu suspendare, ce ar fi pe televiziuni, în presă, dacă ar mai fi piatră pe piatră. Asta e stare de normalizare, nu e nimic altceva, anormalitatea e aici. Aici sunt interese aşa de multe şi au generat o moţiune care nu cere nimic să se întâmple cu ministrul, ci cu un director“, a declarat directorul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel.

COMUNISM

Directorul Ciurel a fost nevoit să accepte cele trei prime în noul CCM, după mari tensiuni şi greve. Dar spune că era bine cum era în comunism, când încasau prime cei mai buni, nu toţi angajaţii. „Pe vremea comuniştilor conceptul de primă era cu totul altul. Se făcea tabel de primă şi se treceau la premiere care erau mai buni, care lucrau mai cu spor, nu se întâmpla să ia toată formaţia prime. Acum cineva a înţeles că toată lumea trebuie să ia primă indiferent de zona de profitabilitate. Nu toţi sunt premianţi din acei 18 mii“, a spus acesta.  

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: