22 de candidaţi pentru 14 posturi de rezidenţi în spitalele din Gorj

Spitalele din Gorj au pus la dispoziţia rezidenţilor un număr de 14 posturi, cele mai multe la Spitalul Judeţean Târgu Jiu şi Spitalul Rovinari. Pentru acestea s-au înscris un număr de 22 de candidaţi, câte unul pentru  farmacie şi stomatologie, iar ceilalţi pentru specialităţile medicale. Examenul de rezidenţiat va avea loc pe data de 25 noiembrie.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a finalizat înscrierile pentru examenul de rezidenţiat. La fel ca anul trecut, concursul se va desfăşura, descentralizat, în şase centre universitare din ţară: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Tg. Mureş, Timişoara şi Craiova pentru toate domeniile, respectiv medicină, medicină dentară şi farmacie, pe baza aceleiaşi bibliografii şi tematici date în 2011.

În urma estimării necesarului de specialişti, spitalele din Gorj au cerut, pentru rezidenţi, un număr de 14 posturi, 13 dintre ele în specialitatea medicală şi unul în farmacie. Situaţia solicitărilor se prezintă în felul următor: 5 posturi pentru Spitalul Judeţean Târgu Jiu (un post ATI, un post Secţia Urologie, un post Cabinet alergologie, un post Secţia Ginecologie şi un post pentru Chirurgie Dento-Alveolară din cadrul Secţiei ORL); 5 posturi pentru Spitalul Rovinari (un post ATI, un post medicină internă, un post medic oftalmolog, un post radiolog şi un post de farmacist); 2 posturi pentru Spitalul Municipal Motru (un post Secţia Balneofizioterapie şi un post Chirurgie generală) şi 2 posturi pentru Spitalul Orăşenesc Târgu Cărbuneşti (un post pentru urologie şi unul pentru nefrologie). Potrivit conducerii DSP Gorj, posturile menţionate au fost solicitate de către 22 de persoane. “S-au finalizat înscrierile pentru examenul de rezidenţiat programat la sfârşitul acestei luni. La nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj am înregistrat 22 de dosare. Un candidat a optat pentru stomatologie, unul pentru farmacie, iar ceilalţi pentru specialităţi medicale”, a declarat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj. Concursul de rezidenţiat se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore.  

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: