27 de dosare penale în 2 zile

 Pe raza judeţului Gorj în perioada 25-27.01.2013, au avut loc acţiuni punctuale ale poliţiştilor, vizate fiind zonele cu risc criminogen ale judeţului, 167 de poliţiştii de la structurile de ordine publică, investigaţii criminale, poliţie rutieră, serviciul de investigare a fraudelor, au acţionat zilnic în cadrul planului de măsuri care vizează creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, prin protejarea populaţiei împotriva activităţilor de comerţ ilicit, combaterea contrabandei cu ţigări, prevenirea şi combaterea cerşetoriei şi prostituţiei precum şi sancţionarea persoanelor care încalcă normele rutiere.

          Cu ocazia acţiunii poliţiştii au constatat 33 de infracţiuni din care de natură judiciară 10, economico-financiare 11, la regimul circulaţiei ruteire 9, restul reprezentând alte genuri de infracţiuni, dintre acestea 21 de infracţiuni au fost depistate în flagrant, fiind întocmite dosare penale pe numele a 27 de suspecţi iar faţa de alte două persoane fiind luată măsura de reţinere pe bază de ordonanţă pe o perioadă de 24 de ore.

          În urma celor 67 de filtre efectuate, poliţiştii rutieri au procedat la verificarea a peste 400 de autovehicule, ocazie cu care au aplicat peste 422 de sancţiuni contravenţionale la regimul rutier, 87 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, si conducerea pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice 11, restul reprezentând alte abateri, au fost reţinute în vederea suspendării 25 de permise de conducere, şi retrase 18 certificate de înmatriculare.

          Pe timpul acţiunii poliţiştii au mai constatat: 84 de abateri la normele de convieţuire socială, 61 de sancţiuni pentru comerţul ilici cu bunuri a căror provenienţă nu poate fi dovedită cu documente legale, 7 pentru nerespectarea legislaţiei privind paza bunurilor şi asigurarea acestora şi 3 la regimul silvic.

          Cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost aplicate peste 600 de contravenţii în valoare totală de 162661, fiind totodată ridicate în vederea confiscării bunuri de 21042.

         

          EXEMPLE

 

          În data de 27.01.2013, orele 18:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Cărbuneşti  şi Secţiei 6 de Poliţie Rurală Târgu-Cărbuneşti au depistat în trafic pe N.C.C., de 33 ani, din Municipiul Craiova, judeţul Dolj, în timp ce conducea autoturismul fără a avea montate pe autoturism plăcuţele cu numărul de înmatriculare. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice neînmatriculat.

         

          Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari au identificat pe raza comunei Dragoteşti, judeţul Gorj, un autoturismu ce figura ca fiind sustras  la data de 03.01.2013 din municipiul Craiova, jud. Dolj. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul sustras era deţinut de G.I.D., de 21 ani din municipiul Târgu-Jiu, judeţul Gorj, care a declarat că l-a cumpărat în ziua de 26.01.2013 de la o persoană pe nume M.C., din comuna Peşteana, judeţul Gorj.

          Autoturismul a fost indisponibilizat la sediu Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari.

         

          În data de 27.01.2013, orele 18:48, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului  Bumbeşti Jiu, au depistat în trafic pe M.C., de 44 ani, din localitate, în timp ce conducea un  autoturism pe str. Bumbeşti, din oraşul Bumbeşti-Jiu având o concentraţie alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

          În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

          Poliţiştii vor acţiona şi în zilele următoare pe raza întregului judeţ pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: