Preselecţie pentru Eurovision, la Craiova

Televiziunea Română se implică în procesul de selectare a compozitorilor şi totodată a interpreţilor pentru concursul Eurovision. Aceştia îşi pot înscrie piesele până pe 3 februarie, iar preselecţie va fi şi la Craiova.

Pe 18 februarie vor fi anunţate piesele ce vor intra în concurs, minim 24, maxim 28, iar prima semifinală va avea loc pe 23 februarie, cea de-a doua pe 24 februarie, iar Finala Naţională se va desfăşura pe 9 martie.

Piesele se pot trimite prin poştă sau se pot depune direct la sediile studiourilor teritoriale ale TVR, nu doar la sediul TVR din Bucureşti, ca până acum.  Depunerea pieselor la sediul TVR Craiova, situat în Craiova, Calea Unirii, nr. 62, cod poştal 200329, se face între orele 08.00 şi 20.00, iar expedierea prin poştă trebuie realizată până la data de 3 februarie 2013. Piesele se depun   în format audio, pe CD, cu menţiunea „Pentru selecţia naţională Eurovision 2013” înscrisă pe plic.

Preselecţia de la Craiova va avea loc marţi, 12 februarie, la sediul TVR Craiova. Juriul va fi alcătuit din 5 specialişti, compozitori, muzicologi, interpreţi, textieri, realizatori/producători de divertisment radio tv, regizori muzicali radio tv.

În premieră,  juriul va face o selecţie a melodiilor înscrise în concurs după audierea live. Mai exact, interpreții pieselor vor cânta live, pe negativul primit de către organizatori. Mai multe detalii despre Regulamentul Eurovision 2013 se găsesc pe site-ul www.tvr.ro/eurovision.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: