29 de zile de arest pentru proxeneţi

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj din cadrul B.C.C.O. Craiova, în colaborare cu poliţişti ai I.P.J. Gorj şi I.P.J. Dolj, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Gorj au destructurat un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de infracţiuni de trafic de persoane. Pentru documentarea activităţii infracţionale a grupării, poliţiştii Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj au beneficiat de sprijin de specialitate din partea ofiţerilor D.G.I.P.I.. Instanţa de judecată a emis pe numele acestora mandate de arestare pentru o perioadă de 29 de zile.

 La data de 9 februarie 2011, urmare a probatoriului administrat de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, au fost emise ordonanţe de reţinerea pentru 24 ore, pe numele a patru suspecţi, C.L., de 43 de ani, din Tg-Jiu, judeţul Gorj, L.C., de 23 de ani, din oraşul Rovinari, judeţul Gorj, M.O., de 41 de ani, din oraşul Tg-Cărbuneşti, judeţul Gorj şi T.I., de 39 de ani, din municipiul Craiova, judeţul Dolj, aceştia fiind cercetaţi pentrusăvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi şantaj.

Într-o primă fază a cercetărilor, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj sprijiniţi de luptători S.I.R. Gorj, au organizat o acţiune pe raza municipiului Bucureşti, în zona Aeroportului „Henri Coandă”. Cu această ocazie, într-un autoturism taxi, a fost identificat suspectul T.I., din municipiul Craiova, precum şi două dintre victime, pe care urma să le scoată din ţară.

Pentru documentarea activităţii infracţionale, în cursul aceleiaşi zile de 9 februarie, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, sprijiniţi de poliţişti ai inspectoratelor de poliţie Gorj şi Dolj şi ofiţeri D.G.I.P.I., sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Gorj, au descins simultan în şapte locaţii din judeţele Dolj şi Gorj, la locuinţele membrilor grupului infracţional. Pe parcursul percheziţiilor domiciliare efectuate, poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor importante sume de bani, valori, mai multe înscrisuri şi documente.

Din probatoriul administrat până în prezent s-a stabilit că membrii grupării, în perioada noiembrie 2008 – februarie 2011, au racolat mai multe persoane de sex feminin, unele dintre acestea minore, cărora le-au promis locuri de muncă în cadrul unor unităţi comerciale din: Anglia, Italia, Austria şi Germania. Ajunse în ţările de destinaţie, prin exercitarea de acte de ameninţare şi violenţă, victimele au fost constrânse să întreţină raporturi sexuale contra cost, cu cetăţeni străini. Sumele de bani rezultate din activităţile de prostituţie la care erau constrânse victimele, erau împărţite între suspecţi.

La data de 10 februarie 2011, membrii grupului infracţional au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Gorj.

Cercetările continuă în vederea identificării şi tragerii la răspunderea penală a tuturor membrilor grupului infracţional organizat şi stabilirii tuturor activităţilor infracţionale circumscrise criminalităţii organizate, desfăşurate de către aceştia.

Vizualizări: 73

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima ora:

Citește și: