3 motive pentru care este imperios necesar să reciclăm hârtia

Problema deșeurilor în lume și cu precădere în țara noastră este un subiect foarte dezbătut. În urma discuțiilor întreprinse la nivel european, România are responsabilitatea să își îmbunătățească semnificativ rata de reciclare a deșeurilor în următorii ani. Nici nu e de mirare, întrucât țara noastră se numără printre cele în care procentul aferent reciclării este unul foarte mic. Tocmai din acest motiv, atenția alocată acestui proces trebuie să se îmbunătățească cât de curând. Descoperă alături de noi 3 motive pentru care este imperios necesar să reciclăm hârtia.

1. Hârtia se regăsește peste tot în jurul nostru, în fiecare zi

Indiferent că ne referim la un bon fiscal, o agendă personală sau la hârtia de împachetat (simplă, fără luciu), hârtia este nelipsită din viața noastră. Pe de altă parte, întregul proces de obținere a hârtiei din materie primă este extrem de anevoios și un foarte mare consumator de resurse naturale. Având toate aceste argumente în fața noastră, nu avem de ce să mai așteptăm, ci să începem să reciclăm hârtia. Pentru asta, avem nevoie, înainte de toate, de coșuri de gunoi separate.

2. Nu toate produsele din hârtie pot fi reciclate.

Una dintre cele mai mari greșeli pe care începătorii în ceea ce privește procesul de reciclare hartie le fac este aceea că pun toate produsele din hârtie în același loc. Ei bine, este obligatoriu să știm cum să facem diferența. Chiar dacă au un mare conținut de hârtie, prosoapele de hârtie nu se aruncă la coșul dedicat hârtiei, ci la cel menajer. Orice produs din hârtie nu trebuie pătat cu uleiuri, sosuri sau alte substanțe (inclusiv umezeală) pentru a putea fi întreprins pentru reciclare.

3. Fiecare tonă de hârtie obținută prin reciclare înseamnă 17 arbori salvați

Nu este un secret faptul că producerea de hârtie presupune sacrificarea copacilor. Cu toate acestea, există metode mult mai eficiente prin care putem obține același rezultat, însă fără să tăiem 17 arbori. În timpul procesului de reciclare a hârtiei, consumul de resurse naturale este unul mult mai mic. În plus, trăim cu sentimentul că am făcut ceva foarte bun pentru mediul nostru înconjurător.

Centrul de reciclare și colectare selectivă din București Reciclare Carton te ajută să scapi de deșeurile din plastic, hârtie și/sau carton, venind chiar la tine acasă pentru a le prelua. Cu ajutorul întregii echipe, nu va trebui să mai ții ocupat un spațiu de acasă pe care îl utilizai pentru depozitarea deșeurilor. Poți descoperi întreaga gamă de servicii sunând la numărul de telefon 0771.149.793 chiar azi!

Bucură-te de un sentiment îmbucurător și plin de împlinire, prin simpla decizie de a introduce colectarea selectivă și reciclarea în viața ta, de zi cu zi.

Vizualizări: 693

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: