Ziua Națională a României, sărbătorită altfel

Românii nu au avut parte de paradă militară de Ziua Națională a României, tocmai din cauza acestei pandemii provocată de coronavirus. Această zi importantă pentru poporul român nu a fost trecută cu vederea, fiind organizate mici manifestări. De exemplu, reprezentanții județului Gorj au fost prezenți în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, acolo unde au avut loc activități restrânse.
 

Festivitatea a început cu intonarea imnului, după care prefectul județului, Cosmin Pistol, a luat cuvântul. Acesta a dat citire mesajului transmis de premierul Ludovic Orban. Numărul participanților la eveniment nu a fost unul mare, oamenii privind de la depărtare momentul, fiind respectată distanțarea socială.

”Ne vedem nevoiți din cauza pandemiei să marcăm Ziua Națională a României fără parade, defilări sau alte evenimente dedicate tradiției. Ne emoționează semnificația acestei zile în care sunt adunate toate sacrificiile românilor pentru afirmarea națională și stăruința unui popor de a deveni o națiune independentă. Doar prin eforturile noastre putem salva vieți, învinge virusul și să revenim cât de curând la normalitate. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români”, a fost mesajul transmis de premierul României, Ludovic Orban, prin  intermediul prefectului de Gorj, Cosmin Pistol.

Târgujienii prezenți la eveniment spun că a fost ceva frumos, chiar dacă nu au mai avut parte de paradă: ”Este frumos. Chiar dacă nu avem paradă, era păcat să nu se facă nimic. Asta e bucuria noastră de Ziua Națională a României (...) Este frumos, speram până în ultimul moment că o să avem paradă. Să fim sănătoși și să trecem cu bine peste pandemie. Trebuie să fim uniți”, au spus câțiva târgujieni.

La eveniment a fost prezent și un epidemiolog din cadrul DSP Gorj. 

Galerie foto




Vizualizări: 1,263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: