34 de ani și primul mandat de primar. Cum s-a dezvoltat orașul Rovinari în patru ani!

Tinerii merită o șansă în politică. A demonstrat-o primarul din Rovinari, județul Gorj, care acum patru ani a luptat pentru postul de primar, dar acum, grație unui mandat foarte bun, pare câștigător din start. Vorbim de Robert Filip, un primar care a știut să atragă investitori în orașul lui, iar asta a generat nu doar locuri de muncă, dar a însemnat întoarcerea acasă a tinerilor plecați, dar și mai multe taxe la bugetul local, bani care au fost folosiți pentru îmbunătățirea condițiilor de viață.

Printre cei mai tineri primari din județul Gorj și la primul mandat, edilul din Rovinari a reușit să dezvolte orașul mai mult decât spera. La doar 34 de ani, Robert Filip se poate mândri că a atras investitori care au creat mai multe locuri de muncă decât municipiul Târgu Jiu și multe alte localități la un loc. Două fabrici unde lucrează deja în jur de 1.800 de oameni, încă una în lucru și discuții avansate pentru a patra. Sunt doar câteva dintre schimbările aduse în ultimii patru ani orașului dependent de cărbune ca de oxigen.

200 de locuri de muncă le-a promis Robert Filip rovinărenilor la începutul mandatului. Acum, la final, se mândrește cu de nouă ori mai mult decât atât și cu fabrici unde au fost angajați și pregătiți oameni care construiesc centuri de siguranță ce merg în toată Europa și alte componente auto. În total, două fabrici funcționează, la a treia se lucrează, iar încă una de gips-carton va fi deschisă în oraș și va deveni încă o alternativă mineritului care e pe terminate.

38 de milioane de euro, fonduri europene, au fost atrase de autoritățile din Rovinari în ultimii patru ani, oraș care se pregătește să devină primul oraș „smart” din întreaga Oltenie. Dotări în valoare de trei milioane de euro au ajuns la Spitalul Orășenesc din Rovinari.

Într-un singur mandat, primarul a bifat 50 de obiective: școli și grădinițe modernizate, străzi asfaltate și parcări moderne, două blocuri ANL pentru tineri și încă două în proiectare. Acum 500 de copii fac sport în mod organizat în Rovinari în grupe de fotbal, tenis, box și handbal. 

Filip este susținut de PNL pentru un nou mandat. Culmea, un partid care i-a făcut probleme patru ani, dar care pe ultima sută de metri a înțeles că primează binele comunității.

Vizualizări: 3,528

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: