38 de sancţiuni contravenţionale, aplicate de poliţiştii rutieri

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, au realizat, în această dimineaţă, activităţi pentru verificarea transportului public de persoane, pe drumurile publice din judeţ.

 

În urma acestei acţiuni, au fost verificate 193 de autovehicule, fiind aplicate 38 sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 15 au fost aplicate privind legislația specifică transportului rutier, precum și opt pentru alte abateri. De asemenea, a fost aplicată și o sancțiune privind nerespectarea perioadelor de conducere și a pauzelor de odihnă.

„Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere de persoane, prin: verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto; verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente; respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare; verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz; testarea cu aparatul etilotest a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport; valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului; depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane”, transmit reprezentanţii IPJ Gorj.

Activităţi de acest gen vor continua şi în perioada următoare.

Vizualizări: 420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: