4.000 de gulguţe vor lumina Parcul Central

Sub motto-ul „Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte”, cercetaşii din Târgu Jiu vor organiza duminică, 27 mai 2018, a noua ediţie a Festivalului Luminii, în Parcul Central din Târgu Jiu.

În fiecare an, pentru a crea o atmosferă de poveste, cercetaşii apelează la gulguţe, cutii de origami în care sunt aprinse mici lumânări.

Tema din acest an a festivalului este „Natura și impactul nostru asupra acesteia”. De aceea, toate cele 4.000 de gulguțe folosite în cadrul festivalului vor fi realizate prin reutilizarea hârtiei.

Începând cu ora 17:30 până la ora 20:00, targujienii, şi nu numai, sunt aşteptaţi să participe la o diversitate de ateliere pregătite de cercetaşi atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. La ateliere vor învăţa să facă gulguţe, brăţări, noduri, baloane uriaşe de săpun, jonglerii cu mingi şi poiuri, să picteze tricouri (dacă vin cu ele de acasă) sau bucăţi de pânză.

Copiii vor fi pictaţi pe faţă cu floarea de crin, simbolul cercetăşiei, şi vor putea participa la multe jocuri pentru copii.

Vizitatorii pot veni să se relaxeze aducând cu ei chitarele, pentru că va fi o zonă unde se va cânta live, sau aducându-şi o carte, pentru că va fi amenajată şi o zonă de linişte, mai retrasă în parc, unde pot citi. De asemenea, vizitatorii pot participa la aprinderea lumânărilor din cele 4.000 de gulguţe.

Vizualizări: 799

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: