40.000 de euro pentru o idee de afacere

O nouă oportunitate pentru gorjenii care vor să pună pe picioare o afacere. Ei pot beneficia de finanţare de 40.000 de euro printr-un proiect implementat de Camera de Comerţ şi Industrie România-Japonia. Proiectul va fi lansat joi, 8 februarie, la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, partenerul proiectului.

Proiectul „StartUp the Ingenius Way” este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Acesta va forma 370 de persoane din Sud-Vestul Olteniei care să dezvolte competenţe antreprenoriale şi să consolideze un plan de afaceri viabil. Vor fi acordate finanţări de 40.000 de euro pentru cei mai buni 37 de participanţi, în vederea dezvoltării unei afaceri cu profil non-agricol în zona urbană.

„În cursa pentru aceste fonduri se pot înscrie toţi cei care vor să inoveze, care au curajul şi determinarea să devină antreprenori, indiferent dacă sunt studenţi, şomeri, persoane inactive sau persoane care au în prezent un loc de muncă, dar chiar şi antreprenori, cu condiţia ca aceştia să nu deţină capital majoritar într-o altă companie”, au transmis reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie România-Japonia.

Antreprenorii vor beneficia de o plajă largă de cheltuieli eligibile, iar banii vor veni în două tranşe, prima fiind de 75% din valoarea proiectului. Banii vor fi livraţi la înfiinţarea firmei, aşadar antreprenorul nu va fi nevoit să finanţeze afacerea din fonduri proprii.

Înscrierea în program şi formarea pe toată durata proiectului sunt gratuite. Un astfel de program a fost lansat recent şi de Consiliul Judeţean Gorj.

Vizualizări: 713

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: