Nu găsesc specialişti pentru restaurarea Castrului Roman

Primăria Bumbeşti Jiu nu reuşeşte să găsească specialişti care să elaboreze documentaţia necesară pentru restaurarea Castrului Roman. „Am avut în buget de vreo trei ani. Din păcate, ne-am împotmolit în faptul că nu am prea găsit oameni de specialitate, cu toate avizele necesare la dosar, să poată face acest proiect. Anul trecut am avut proiect scos la licitaţie, nu a venit nimeni. O vom relua anul acesta”, a spus Constantin Bobaru, primarul localităţii.

Castrul Roman a fost construit acum aproape două mii de ani pe malul stâng al Jiului. A fost folosit în cele două războaie duse de romani pentru cucerirea Daciei (101-102 şi 105-106), după care a fost abandonat. Misiunea acestui castru era de a supraveghea drumul roman ce pleacă de la Bumbeşti prin Porceni peste munţi, prin Pasul Vâlcan spre Sarmisegetuza precum şi de a supraveghea populaţia dacică. 

Bobaru spune că Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” şi Consiliul Judeţean Gorj s-au implicat în acest proiect, pentru că primăria din Bumbeşti Jiu nu ar avea capacitatea financiară pentru restaurarea acestui obiectiv. (R.S.)

Vizualizări: 1,180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: