Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

5% dintre deținuții eliberați mai devreme au recidivat

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) precizează că peste 14.400 de persoane au beneficiat de prevederile Legii 169/2017, peste 11.800 dintre acestea fiind eliberate ca urmare a admiterii cererii de liberare condiţionată de către instanţele de judecată competente, iar restul - la împlinirea termenului de executare a pedepsei.

Din totalul persoanelor puse în libertate, beneficiare ale legii menţionate, 724 (circa 5 la sută) au revenit în penitenciar, însă nu toate din cauza unor fapte penale săvârşite după eliberare.

Precizările ANP vin în contextul în care un deținut condamnat pentru omor, eliberat înainte de termen, a comis o nouă crimă, ucigând un tânăr de 25 de ani.

"Precizăm că nu toate persoanele care au revenit în penitenciar, după momentul liberării, au săvârşit fapte de natură penală în perioada postdetenţie, parte dintre acestea având pe rol alte cauze penale, în diferite stadii de instrumentare, încă dinaintea punerii în libertate", arată ANP. (A.A.)

Vizualizări: 515

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: