Hotărârea de demitere a lui Rotaru, ilegală

Doar primarul Marcel Romanescu îl poate demite pe Marian Rotaru din fruntea Direcției de Patrimoniu. Așa a tranșat Prefectura Gorj situația, după ce consilierii locali din Târgu Jiu au adoptat o hotărâre prin care au votat demiterea lui Rotaru. Hotărârea este ilegală, au constatat juriștii Prefecturii, care vor da în judecată primăria să anuleze documentul cu pricina.

Instituția Prefectului a analizat hotărârea Consiliului Local, inițiată de consilierul Eduard Berca, dar votată de majoritatea consilierilor. Chiar dacă aceștia au votat să fie demis Marian Rotaru, juriștii Prefecturii le-au transmis că nu ei îl pot destitui, ci primarul. „Domnul prefect a verificat legalitatea hotărârii Consiliului Local privind demiterea directorului de la Direcția de Patrimoniu din Târgu Jiu. A constatat că respectivul act administrativ a fost adoptat cu încălcarea prevederilor legale în vigoare. Concret, potrivit Legii 215 din 2001 a administrației publice locale și statutului funcționarului public, directorul în cauză care are calitatea de funcționar public nu putea fi demis de Consiliul Local, ci doar prin dispoziția primarului municipiului Târgu Jiu”, a explicat Liviu Diaconescu, șeful Serviciului Legalitate din cadrul Prefecturii Gorj.

Deja Prefectura a făcut demersuri să cheme la instanță Primăria Târgu Jiu pentru a anula acest document. „Actul administrativ nu întrunește nici condițiile de formă, nefiind contrasemnat de secretarul primăriei și astfel am hotărât să contestăm în instanța de contecios administrativ hotărârea în cauză, în cursul zilei de astăzi (miercuri) am și înaintat instanței documentele de chemare în judecată”, a mai adăugat Diaconescu.

Vizualizări: 1,082

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: