5 lucruri pe care le poți învăța din filmele cu jocuri de noroc

În prezent nu avem prea multe opțiuni pentru petrecerea timpului liber, mai ales dacă lucrăm de acasă. Cu toții am văzut o mulțime de filme de la începutul pandemiei, dar în ultima vreme parcă simțim nevoia de mai mult timp petrecut în casă, din cauza frigului. Filmele ne-au încălzit zilele și vor continua să o facă, mai ales pentru că am intrat în sezonul rece.

Există o mulțime de filme care te pot ajuta să treci mai ușor peste zilele friguroase de iarnă. De fapt, nu numai că există o mulțime de tipuri de filme, dar filmele îți pot oferi informații utile sau lecții de viață. Dacă îți place să te joci jocuri ca la aparate, dar îți plac și filmele, acum te poți bucura de ambele în același timp. Imposibil? Nu chiar. Există și filme despre jocuri ca la aparate online care te pot atinge la punctul sensibil.

Filmele despre jocuri de noroc au existat de ani buni, dar nu mulți oameni știau despre ele. Iată 5 lucruri pe care le poți învăța din filmele cu jocuri de noroc numai bune de văzut în această perioadă.

  • Nu încerca să trișezi, va ieși rău – 21 (2008)
  • Acest film îți prezintă povestea unor studenți foarte deștepți care sunt ghidați de profesorul de matematică, Micky Rosa pentru a învăța să numere cărțile la jocul de Blackjack. Ei merg împreună la Las Vegas pentru a păcăli dealerul și a lua sume importante de bani. Șefii cazinoului își dau seama de ce fac, iar de aici încep problemele. De fapt, lucrurile se complică și mai mult pentru că Ben și Micky se ceartă, Ben fiind cel mai inteligent elev din echipă. Chiar dacă filmul nu este atât de bine cotat pe IMDB, el merită văzut pentru că până și din unele jocuri ca la aparate poți învăța lucruri utile gratis.  

         2. Uneori viciile pot fi folosite pentru a face bine - Rounders (1998)

    Deși nu are o notă mare pe IMDB (doar 7.3), acest film îți poate oferi o lecție de viață extrem de importantă: viciile nu sunt întotdeauna rele dacă sunt folosite pentru a ajuta alți oameni. Este vorba despre un tânăr care s-a lăsat de jocuri de noroc, dar va trebui să se întoarcă la masa de poker pentru a-și ajuta un prieten să își achite datoriile la cămătari.  

         3. Uneori viața ia o altă cale decât ți-ai dorit – Two for the money (2006)

    Un fost jucător de fotbal american la nivel de colegiu a fost nevoit să se retragă din sport, datorită unei accidentări. Totuși nu se indepărtează de sport, deoarece va avea o emisiune la radio unde oferă ponturi pentru jocuri ca la aparate online. Totul ajunge la un alt nivel când va fi recrutat de o companie de consultanță să ofere ponturi contra-cost clienților.

         4. Nu totul este atât de frumos pe cât pare - Casino (1995)

    Acest film este o capodoperă, dat fiind că este un film al lui Martin Scorsese în care joacă actori faimoși precum: Sharon Stone, Robert de Niro, Joe Pesci. Scopul filmului este de a arăta fața mai puțin frumoasă sau cunoscută a orașului Las Vegas și, mai ales, a lucrurilor care se întâmplau acolo în anii ’70-’80. Ideea generală a filmului este că toate cazinourile ar fi conduse din umbră de o mafie extrem de bine dezvoltată. Personajul lui Robert de Niro era insignifiant până a ajuns să dețină unul dintre cele mai importante cazinouri din LA.

          5. Nu e diavolul atât de negru - The cooler (2003)

    Dacă erai de părere că un ghinionist este cel mai nenorocos om de pe Pământ al cărui ghinion nu se va transforma în noroc niciodată, te înșeli. Ai în față un film care îți dă o lecție de viață chiar când vine vorba de jocuri ca la aparate: ghinionul se poate transforma în noroc instant. Uneori ai nevoie de un om care să te facă să te simți norocos, chiar și când joci jocuri ca la aparate. Mai mult, norocul sau ghinionul sunt doar o chestie de perspectivă.

    Filmele te pot învăța o mulțime de lucruri dacă stai atent la detalii și analizezi situația în sine. Uneori chiar personajele pot avea replici care te pun pe gânduri. Filmele ar trebui să fie văzute și ca să înveți ceva din ele, nu doar pentru relaxare.

    Vizualizări: 1,229

    Trimite pe WhatsApp

    Alte articole din Timp liber:

    Citește și: