Colindatul, interzis de sărbători

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar tradițiile cu care erau obișnuiți gorjenii în această perioadă nu vor mai avea loc. Unul dintre cele mai așteptate momente, mai ales în mediul rural, este cel al colindatului sau pițărăii. Oamenii nu vor mai putea merge prin sat așa cum o făceau până acum, din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus.

Perioada sărbătorilor de iarnă este una dintre cele mai frumoase din an, însă este umbrită de această pandemie. Cei mai mulți cetățeni din mediul rural se întreabă dacă pot merge în pițărăi, așa cum o făceau și în alți ani. Daiana Militaru, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj, spune că reuniunile de familie vor fi mai restrânse, iar colindatul este interzis.

”Având în vedere prevederile articolului 6 din Hotărârea nr. 52 din 5 noiembrie 2020, a Comitetului pentru Situații de Urgență, în această perioada este interzisă organizarea oficierilor de iarnă. Cu alte cuvinte, anul acesta de Crăciun reuniunile de familie vor fi mai restrânse, iar colindatul va fi interzis”, a spus Daiana Militaru.    

Reprezentanții DSP Gorj fac în continuare apel către toți cetățenii să dea dovadă de multă responsabilitate și să respecte distanțarea fizică.

Gorjul este printre județele cu cea mai mică rată de infectare.

Vizualizări: 3,349

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: