5 motive pentru care nu ar trebui să pice guvernul

Parlamentarii vor fi chemaţi săptămâna viitoare să voteze o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. O schimbare a guvernului ar fi benefică dintr-o mie de motive, dar sunt şi câteva motive pentru care ar fi bine ca acest guvern să rămână.

1. Mi-aş dori să văd bugetul pe anul viitor făcut de actualul guvern. Vreau să văd cum reuşesc aceşti miniştri să prindă acolo toate creşterile de salarii pe care le-au adoptat, fără să facă disponibilizări şi fără să crape bugetul.

2. Vreau să văd dacă blochează angajările la stat.

3. Vreau să văd dacă măresc punctul de pensie la începutul anului.

4. Vreau să văd dacă se apucă măcar de construirea spitalelor regionale promise.

5. Vreau să văd câţi kilometri de autostradă ar face în patru ani de guvernare.

Am zis cinci motive, dar puteam la fel de bine să zic 50 sau 500, pentru că numărul promisiunilor fără acoperire făcute de guvernarea PSD-ALDE sunt foarte multe. Au fost sute de pagini de promisiuni în aşa-zisul program de guvernare.

Guvernele lui Dragnea au părut mai preocupate de legile justiţiei şi au lăsat în planul secund partea economică şi socială din program.

Liderii PSD ne-au minţit şi s-au minţit că totul e bine, că au crescut salariile, că a crescut nivelul de trai. Poate la nişte categorii de bugetari, dar cam atât. Mi-aş dori ca PSD să rămână la guvernare până când va fi nevoit să recunoască faptul că a minţit în campania electorală din 2016. Să îi aud pe pesedişti că spun de ce nu au făcut autostrăzile, de ce nu au făcut spitalele, de ce nu au mărit pensiile atât cât au promis, de ce nu au redus taxele atât cât au promis.

Lipsa de bani la buget este uriaşă, guvernul s-a îndatorat, dar nici creditele nu mai sunt uşor de luat. Înţeleg că, în disperare de cauză, ministrul Teodorovici a dat o fugă până în Cuba, în încercarea de a recupera nişte bani datoraţi de pe vremea lui Ceauşescu.

Situaţia este foarte gravă în economia românească şi o să vedem asta în următorii doi ani, pentru că gunoiul nu mai poate fi ascuns sub preş. Şi parcă îmi este ciudă că trebuie să scoată alţii castanele fierbinţi. Pentru ţară ar fi mai bine să vină o guvernare responsabilă, dar pentru PSD varianta cea mai rea este să rămână la guvernare. Partidul lui Dragnea a coborât deja la 25% în sondaje şi, după încă doi ani de guvernare, probabil că nu ar mai rămâne nimic.

Vizualizări: 625

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: