500 lei, taxă pentru fiecare mistreţ vânat în acest sezon

Startul sezonului de vânătoare a mistreţilor s-a dat sâmbătă. Pentru fiecare animal împuşcat, indiferent de mărime, vânătorii trebuie să plătească o cotizaţie suplimentară de 500 lei pentru a beneficia de piesa întreagă (trofeu, carne şi blană). Tot în această perioadă se mai pot vâna şi fazani, sezonul de vânătoare a acestora deschizându-se la dat de 1 octombrie.

Sezonul de vânătoare a mistreţilor s-a deschis în acest week-end. Începând sâmbătă şi până pe data de 31 ianuarie 2011, cei aproximativ 1300 de vânători ai Asociaţiei Judeţene Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj vor avea posibilitate să vâneze mistreţi în toate fondurile de vânătoare, cota fiind de 44 de animale. „S-au semnalat urme ale mistreţilor în toate fondurile de vânătoare din zonele Târgu Jiu, Ceauru, Leleşti, Brădiceni, Padeş, Curtişoara, Logreşti, Peşteana etc. Vânătorii vor fi încurcaţi de vegetaţia mare, însă le-am atras atenţia să fie foarte precauţi deoarece prin anumite zone pot fi oameni cu vitele“, a declarat Nicolae Tonca, directorul AJVPS Gorj. Pentru fiecare animal ochit, indiferent de mărime vânătorii trebuie să plătească o taxă de 500 lei. „Pentru fiecare piesă întreagă (trofeu, carne şi blană), vânătorii trebuie să plătească o cotizaţie suplimentară de 500 lei, cotizaţie a cărei valoare a rămas la fel ca acum 4 ani“, a mai precizat Nicolae Tonca.

În această perioadă vânătorii mai pot împuşca şi fazani, sezonul fiind deschis încă din data de 1 octombrie. Vânătorii, membrii ai AJVPS Gorj, au la dispoziţie peste 600 de fazani, existenţi în fondurile de vânătoare din judeţ. 

Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: