Găşti de adolescenţi vandalizează locurile de joacă

Rup băncile, îşi fac nevoile pe tobogan, sparg sticle şi lasă cioburile în locurile de joacă. Se întâmplă în Târgu Jiu, pe Str. Corneliu Bordei. Locatarii au apelat de mai multe ori Poliţia Locală şi primăria, dar vandalizările au continuat seară de seară. Primăria dă asigurări că poliţiştii locali vor patrula mai des în zonă.

Grupuri de adolescenţi, cu sticle de băutură şi pachete cu ţigări, se strâng seară de seară la locul de joacă şi petrec până târziu în noapte. Au smuls băncile fixate în beton şi le-au mutat acolo unde au vrut ei. Locatarii spun că nu atât gălăgia este o problemă, cât distrugerile pe care le fac. „Este incredibil ce lasă în urmă. De câteva zile nu mai putem duce copiii la locul de joacă. Au urinat pe tobogan, au scris tot felul de mizerii, miroase îngrozitor. Am sunat la Poliţia Locală şi aseară, şi cu două zile în urmă, am anunţat şi primăria. Nu a venit nimeni, măcar să îi mai sperie puţin”, a spus mama unei fetiţe.

Anamaria Ianc, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, a confirmat primirea plângerilor. „Am luat legătura cu Poliţia Locală, au fost sesizaţi şi vor intensifica patrulările în zonă”, a spus Ianc.

Localnicii speră ca băncile să fie puse înapoi la locul de joacă. „Le-au smuls pur şi simplu din beton. Distrug tot ce pot distruge. Sunt grupuri de adolescenţi cărora trebuie să le atragă cineva atenţia. Cei de la Poliţia Locală spuneau că vor să fie sunaţi atunci când se întâmplă, dar în blocul de lângă locul de joacă stau în general pensionari, cărora le este teamă să le atragă atenţia, să nu se trezească apoi cu o piatră în geam. Este nevoie de implicarea unor oameni ai legii, astfel cine ştie unde se poate ajunge”, a spus o localnică.

Vizualizări: 1,565

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: