A câștigat definitiv procesul cu ANI

Agenția Națională de Integritate a pierdut definitiv procesul cu Sabin Cornoiu, șef al Salvamont Gorj, pe care îl declarase incompatibil. A fost nevoie de patru ani de judecată pentru ca Sabin Cornoiu să demonstreze că a fost acuzat pe nedrept.

Șeful Salvamont a câștigat procesul acum trei ani la Curtea de Apel Craiova, iar joi Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, de la primul termen, recursul pe care ANI îl formulase.

Sabin Cornoiu a fost pentru o perioadă și consilier județean, inspectorii ANI considerând că el nu putea fi și consilier și șef al unei instituții care este în subordinea Consiliului Județean Gorj. Aparent, lucrurile ar putea să stea așa, doar că, înainte de a deveni consilier județean, Cornoiu a făcut toate demersurile la ANI și a întrebat dacă apare o incompatibilitate sau nu.

Răspunsul primit a fost negativ și, ca urmare, Cornoiu a devenit consilier, iar apoi s-a trezit declarat incompatibil de aceeași instituție care îi spusese că nu este nicio problemă. Justificarea celor de la ANI a fost atunci că a fost doar o “opinie”, nu un document cu valoare juridică. (M.M.)

Vizualizări: 2,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: